Sayfalar

29 Aralık 2011 Perşembe

Travma şiddet eğilimini tetikliyor

Kafa veya beyin travması geçirenlerde şiddet eğiliminin arttığı ortaya kondu.
Sonuçları PLoS Med dergisinde yayımlanan araştırmada, Oxford üniversitesinden Seena Fazel başkanlığında, kafa veya beyin travması geçirmiş 22 bin 914 İsveçlinin 1973 ile 2009 yılları arasındaki verileri incelendi.
Kafa veya beyin travması geçirenler arasında şiddete başvuranların oranının yüzde 8,8 ile genel olarak toplumdaki oran olan yüzde 2,5'ten çok yüksek olduğu görüldü. Çevresel faktörlerin de dahil edilmesiyle bile bu oranın ortalamanın iki katı olduğu tespit edildi.

Epilepsi hastaları aklandı

28 Aralık 2011 Çarşamba

Nörodermatit riskini artıran üç gen bulundu!

Bilim adamları, nörodermatit riskini önemli oranda artıran üç gen buldu.
Sonuçları Nature Genetics dergisinde yayımlanan araştırmada bilim adamları, 12 ülkeden 10 binin üzerinde nördermatitli hasta ve karşılaştırma için 40 bin sağlıklı insanın verilerini değerlendirdi.

22 Aralık 2011 Perşembe

Tırnak yemenin altındaki gerçek

Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Esra Görgün, ''Tırnak yeme alışkanlığı, stresin belirtisi olabilir ancak bizce hastalık olarak kabul görmüyor'' dedi.

Görgün, yaptığı açıklamada, bu alışkanlığın, psikolojik kökenli olduğuna inanıldığını belirterek, tırnak yeme alışkanlığının toplumda farklı algılandığını ancak bu algının doğru olmadığını söyledi.
Stres ve endişeli durumlarda, daha fazla tırnak yeme davranışına rastladıklarını anlatan Görgün, şöyle konuştu:
''Tırnak yiyen her çocukta ya da ailesinde bir problem vardır diye bir şey söz konusu değildir. Bazen tırnak yeme öğrenilmiş de olabiliyor. Ailede herhangi birilerini gören çocuk, bazı davranışları nasıl ki taklit ediyorsa bunu da sorgulamadan taklit edebilir. Tırnak yeme alışkanlığı, stresin belirtisi olabilir ancak bizce hastalık olarak kabul görmüyor.''

21 Aralık 2011 Çarşamba

Kuş gribi virüsünü laboratuvar ortamında ürettiler

Bilimadamları kuş gribi virüsünü laboratuvar ortamında üretmeyi başardı.

Hollanda'daki Erasmus Tıp Merkezi ve ABD'nin Wisconsin Üniversitesi'nde yürütülen araştırma, tehlikeli virüsün mutasyona uğraması ve insandan insana bulaşmaya başlaması olasılıklarına karşı büyük önem taşıyor.

Laboratuvar ortamında üretilen virüs, memeliler arasında çok daha kolay yayılabiliyor.

15 Aralık 2011 Perşembe

Kitap Özetleri, Kitap Özeti / E-Kitap - E-book

Kitap Özetleri, Kitap Özeti / E-Kitap - E-book: Ah sağlık ah; Sudaki balık misali sorun yokken farkına bile varmadığımız; kaybedince yanıp yakındığımız' Bilinç öyle ilginç bir mekanizma ki günlük yaşamda bedenimizin, organlarımızın varlığını bize fark ettirmiyor bile, aynaya bakmadıkça burnumuzun gerisinin farkında değiliz, ancak elimizi kolumuzu görüyoruz. Oysa ağrı, her şeyi değiştiriyor. Bilince baskın çıkıyor ve ağrı olunca başka hiçbir şey düşünemez oluyoruz; kimi zaman doktora gitmeyi bile.

- Sent using Google Toolbar

E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

13 Aralık 2011 Salı

Şeker hastalarının ihmali körlüğe davetiye çıkarıyor - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Şeker hastalarının ihmali körlüğe davetiye çıkarıyor - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Dünya Göz Hastanesinden Prof. Dr. Tayfun Bavbek, diyabetik göz hastalığının ortaya çıkmasında birinci faktörün diyabetin yaşı, ikinci faktörün ise diyabet kontrolü olduğunu belirterek, ''10 senelik bir diyabetik hastanın gözlerinde bu sürede diyabetik bir bulgu çıkmasa dahi her sene mutlaka muayene olmak zorunda. Hayatı boyunca gözlerini hiç kontrol ettirmezse, yüzde 100 görme kaybına uğrar'' dedi.

- Sent using Google Toolbar

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Güzellik Salonu / Güzellik - Bakım: Liposuction Zayıflatma Değil, Bir Şekillendirme Am...

Güzellik Salonu / Güzellik - Bakım: Liposuction Zayıflatma Değil, Bir Şekillendirme Am...: Liposuction’da fazla yağ çekilmesi ve sıvı takviyesi yapılmaması damarlarda pıhtı oluşumuna neden oluyor. Marmara Üniversitesi T...

Yaşam ve İnsan için herşey

12 Aralık 2011 Pazartesi

Liposuction ( liposhaping ve liposculpture )

Liposuction, vücutta belli bölgelerde birikim yapan yağların, küçük bir delikten girebilecek ince bir kanül yardımıyla vakum yapılarak çıkarılması işlemine denir. Liposuction, suction lipektomi, lipoplasti, gibi terimler de aynı anlamda kullanılıyor. Halk arasında yağ alma, yağ aldırma, yağ emme gibi terimler de aynı ameliyatı adlandırmada kullanılıyor. Lipoinjection ve lipofilling, yağ hücrelerinin, liposuction yöntemi ile bir yerden alınıp başka bir yere injekte edilerek dolgu amacıyla uygulanışı, liposhaping ve liposculpture terimleri, liposuction ile birlikte yağ injeksiyonu da yapılarak vücudun yeniden şekillendirilmesi anlamına gelir.

Bölgesel yağ birikimleri spor yapmaya, ısrarlı diyet programlarına rağmen bir türlü yok edilemeyen inatçı birikimler olarak karşımıza çıkar. Hani “Spor yapıyorum, olmuyor… Diyet yapıyorum, olmuyor… Denemediğim bir şey kalmadı. İstediğim kiloya ulaştım, yine de bu çıkıntılardan kurtulamadım.” diye

Dışkı nakli hayat kurtarıyor

Bir insandan diğerine dışkı nakli ilk bakışta mide bulandırıcı olarak gelse de bazı durumlarda hayat kurtarabiliyor.
Bazı doktorlar, belli hastalıklarda dengesi bozulan kalın bağırsakları tekrar yararlı bakterilerle doldurmak için bu yönteme başvuruyor.




İngiltere'de Clostridium Difficle Enfeksiyonu (CDI) vakalarında bu yöntemi kullanan tek doktor olduğunu belirten Alisdair MacConnachie, bunun kanıtlanmış bir tedavi şekli olduğunu söylüyor.

11 Aralık 2011 Pazar

Jinekolojide Lazer, Lazer Cerrahisi

Lazer Cerrahisi, Kadın Doğumda Lazer

 Jinekolojide Lazer, Lazer Cerrahisi
 
Günümüzde tüm klasik jinekolojik ameliyatların bir çoğu endoskopik cerrahi ile yapılabilmektedir. Endoskopik cerrahide yeni ufuklar açan laser ışığın stimule radyasyon emisyonu yoluyla arttırılması  sonucu elde edilen, yüksek enerji kapasitesine sahip olan ve öteki enerji tiplerinden farklı özellikler taşıyan bir enerji tipidir.

Jinekolojide (Kadın Hastalıklarında) Hangi Tip Lazerler Kullanılır?

Rahim Ameliyatı, Histerektomi, Rahim Alınması

Histerektomi ,Rahim ameliyatı, rahim operasyonu nedir?
Histerektomi rahim alınması operasyonudur. Menopoz sonrası veya menopoza yakın yaşı olan kadınlarda genellikle beraberinde yumurtalıklar da alınır. Eğer yaş 40'ın altında ise ve yumurtalıklarda gözle görülen sorun yoksa en azından biri bırakılır.

Hangi durumlarda rahim çıkartılması ameliyatı yapılır?
ü Uterus (rahim) myomları: Myomlar kadınlarda en sık karşılaşılan iyi huylu tümörlerdir ve bu yüzden histerektomilerin çok geniş bir bölümünden sorumludurlar. Myomlar anormal kanama, pelvik ağrı veya bası gibi şikayetlerden ameliyat gerektirir.
ü Düzensiz kanamalar:Bu tür hastalarda ilaç tedavisi etkili olmazsa veya hasta ilaç tedavisini kabullenemezse ameliyat düşünülür.
ü Adet ağrılarının şiddetli olması
ü Kasık ağrıları, rahim sarkması, kanser öncesi belirtiler:
ü Doğum kompliksyonları: Acil histerektomiler daha ziyade doğumla ilgili komplikasyonlarda uygulanır. Doğum sonrası rahim kanamasının durdurulamaması, tamir edilemeyen rahim yırtıkları, bebeğin eşinin-plasentanın ayrılmaması olgularında gerekli olabilir.
ü Ayrıca; Endometriozis (Rahim içinde bulunması gereken rahim içi zarının rahim dışında bulunması), rahim ve yumurtalık kanseri, iyi huylu yumurtalık tümörlerinde histerektomi yapılabilir. Rahim ve yumurtalıkları tutan ciddi enfeksiyon ve abse gelişiminde histerektomi gerekebilir.
Histerektomi için kullanılan cerrahi teknikler nelerdir?

Jinekolojik Ameliyatlar, Ameliyat Öncesi, Sonrası

Jinekolojik ameliyatlar, ameliyat öncesi, ameliyat sonrası, ameliyat riski ve jinekolojik ameliyat riskleri nelerdir?

Preoperatif (Ameliyat Öncesi) Bakım

Hastanın Detaylı Öyküsü Ve Muayenesi:

Öykü ve hastalığın hikayesi çok önemlidir, mutlaka en detaylı bir şekilde alınmalıdır. İlaç kullanımı olup olmadığı sorulmalıdır. Antibiyotikler, röntgen ilaçları, radyoopak maddeler, ve ağrı kesiciler ile alerjik reaksiyon geçirip geçirmediği özellikle sorulmalıdır. Sigara, alkol

Cinsel Yaşam Cinsellik Cinsel Sorunlar: Adet Siklusunun Oluşumu

Cinsel Yaşam Cinsellik Cinsel Sorunlar: Adet Siklusunun Oluşumu: Adet Siklusunun Oluşumu Adet siklusu, regl, bir adet döneminin ilk gününden bir sonraki adet döneminin ilk gününe dek olan sü...

seksualite,seks,cinsel yaşam,sexual,cinsel hastalıklar

Adet Siklusu (Döngüsü) Mestruasyon Adet Nedir?

Adet Siklusu (Döngüsü) Mestruasyon Adet Nedir?

Adet Siklusu (Döngüsü)
Mestruasyon
Adet Nedir?



Adet siklusu (döngüsü) ilk adetten (menarş) son adete (menopoz) kadar süren, adet kanaması ile karakterize, amacı üreme ile neslin devamı olan ve tüm

Cinsel Yaşam Cinsellik Cinsel Sorunlar: Ters Rahim, Rahmin Ters Olması Retrovert Uterus

Cinsel Yaşam Cinsellik Cinsel Sorunlar: Ters Rahim, Rahmin Ters Olması Retrovert Uterus: Ters Rahim, Rahmin Ters Olması Retrovert Uterus Normalde rahim karın boşluğunda yer alan ve ters armut şeklinde bir ...

seksualite,seks,cinsel yaşam,sexual,cinsel hastalıklar

'Akciğer kanserinin nedeni sigara' - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

'Akciğer kanserinin nedeni sigara' - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) sorumlusu Dr. Dilek Çürük, Akciğer kanserinin yüzde 90 nedeninin sigara kullanımından kaynaklandığını belirterek, ''Sigara bütün organlarda kanser riskini arttırırken, hamile kadınlarda düşük ve bebek gelişiminde, geriliğe neden oluyor'' dedi.

- Sent using Google Toolbar

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

10 Aralık 2011 Cumartesi

Kolesterol tartışmasında yeni iddia - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Kolesterol tartışmasında yeni iddia - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Tartışmalar üzerine bilim kurulu toplama kararı alan Sağlık Bakanlığına gönderdiği yazıda, ''Statinin hücreleri öldürdüğünü, canlılık mekanizmasını bozduğunu'' öne süren Durmuş, bu ilaçların aynı zamanda ''cinsel fonksiyon bozukluğuna yol açtığını'' iddia etti.
''Kolesteroldaki Kaos'', ''Çarmıha Gerilen Molekül'' ve ''Kolesterol ve Akıl Oyunları'' isimli kitapları bulunan uzman biyolog Mevlüt Durmuş, Sağlık Bakanlığına gönderdiği yazıda, kolesterol ilaçlarının yan etkileriyle ilgili uluslararası alanda yürütülen araştırmaların sonuçlarına dikkati çekti.
Sağlık Bakanlığına gönderdiği yazıda, ilaçların etkinliğiyle ilgili ''mutlak fayda''nın önemine işaret eden Durmuş, ilaç ve deney araştırmalarında kontrol grubu üzerinde deneyin-çalışmanın etkili olup olmadığının tartışıldığını hatırlattı.

- Sent using Google Toolbar

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı: Çocukların dişçi korkusunu nasıl yeneriz

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı: Çocukların dişçi korkusunu nasıl yeneriz: Çocukların dişçi korkusunu yenmek mümkün Çocukların diş hekimi korkusunu yenmelerinde anne-baba ile diş hekiminin ortak hareket etmesini...

*******************************Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek SağlığıHamilelik - Tüp Bebek - Doğum-- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

9 Aralık 2011 Cuma

Otopsi - Otopsi Videoları - Otopsi Resimleri

Bu özet kullanılabilir değil. Yayını görüntülemek için lütfen burayı tıklayın.

Kök hücre çalışmalarında hayal kırıklığı!

Embriyonik kök hücreleri insanlarda test eden ilk firma olan Geron bu alanı terk ettiğini açıkladı.

ABD’de yayımlanan Nature Dergisi’nde yer alan habere göre, insan embriyonik kök hücrelerinden elde edilen dokuların hastalık tedavisinde kullanımı konusunda ABD’de yapılan çalışmalar, 10 yıl süren duraklama evresinden sonra Eylül 2010’da Geron firması tarafından yeniden başlatılmıştı. Bu klinik araştırmalar sonucunda insan embriyonik kök hücrelerinden elde edilen dokular, insan vücudundaki spesifik organlardaki hasarların tedavisinde kullanılacaktı. Ancak, embriyonik kök hücreleri insanlarda test eden ilk firma olan Geron bu alanı terk ettiğini açıkladı.

5 Aralık 2011 Pazartesi

Uykuyu sevenlerin artık bir mazereti var!

Yapılan bir araştırmaya göre uykuyu sevmek bazı insanların genlerinde bulunuyor.
Edinburgh Üniversitesi ve Münih'teki Ludwig Maximilians Üniversitesi'nden bilim adamları, Avrupa'da 10 binden fazla kişi üzerinde yaptıkları araştırmada, ''ABCC9'' adlı gene sahip olanların, bu gene sahip olmayanlara göre yaklaşık 30 dakika daha fazla uyku ihtiyacı hissettiğini belirledi.

2 Aralık 2011 Cuma

Kolesterolle ilgili bilimsel gerçekler

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, ''Kolesterol ilacı kullanmak tam bir abonelik sistemidir'' dedi. İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Anabilim Dalları Öğretim Üyesi Canan Efendigil Karatay da ''Kolesterol damarları tıkamaz. Damarları tıkayan kolesterol değil, kan pıhtısıdır" şeklinde konuştu

''Kolesterolle ilgili bilimsel gerçekler'' başlığı altında Hyatt Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Aydın, kolesterolü ortalamanın altında olanların başka hastalıklara çok daha fazla yakalandıkları yönünde birçok araştırma olduğunu, ancak bu araştırmaların birtakım insanlara ticari açıdan bir şey kazandırmadığını, bu yüzden de ibrenin kolesterol karşıtı kampanya yürütenlerin lehine olduğunu savundu.

Kolesterol ilaçları kullanılmalı mı? - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Kolesterol ilaçları kullanılmalı mı? - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Türk Kardioloji Derneği, son günlerde bazı doktorlar tarafından ortaya atılan, kolesterol düşürücü ilaçların (statinler) kullanılmaması gerektiği yönündeki iddialara yönelik olarak basın toplantısı düzenledi.
Toplantıya, Dernek Başkanı Prof. Dr. Oktay Ergene, Dernek Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Atasoy ve İstanbul Memorial Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez katıldı.
Prof. Dr. Ergene, bilimsel çalışmaları ve araştırma çalışmalarını yorumlayamayan, yorumlamayı bilmeyen, tıp dünyası içinden ve dışından şöhret amaçlı söylemler geliştiren birtakım spekülatörlerin ortaya attığı, yüksek kolesterol seviyelerinde kullanılan ilaçların ve özellikle, statinlerin yararsız olduğu ve çok sayıda yan etkilerinin olduğu gibi söylemlerin kamuoyunda çok ciddi tedirginliğe ve kaosa yol açtığını söyledi.

- Sent using Google Toolbar

Genel Sağlık Sağlıklı Yaşam / İlkyardım / sağlık Haberleri

1 Aralık 2011 Perşembe

Şekerli içeceklere dikkat! - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Şekerli içeceklere dikkat! - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: - Sent using Google Toolbar

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Migren toplumun yüzde 80'inde var - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Migren toplumun yüzde 80'inde var - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Prof. Dr. Macit Selekler, "Gerilim tipi baş ağrısına toplumun yüzde 70-80'inde rastlanır. Migrense, toplumun yüzde 15-20'sinde görülür. Yani her 5-6 kişiden biri migrenlidir" dedi.

- Sent using Google Toolbar

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

İnternet bağımlıları dikkat! - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

İnternet bağımlıları dikkat! - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları E.A. Hastanesi (BRSHH) bünyesinde açılan İnternet Bağımlılığı Polikliniği’nde, internet bağımlısı kullanıcılar tedavi görüyor.

- Sent using Google Toolbar

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

@Mi_DeliMiDeli