Sayfalar

25 Ocak 2012 Çarşamba

Hindi Hava Kesesi Yangısı

 HİNDİ HAVA KESESİ İNFEKSİYONU

Hindi palazlarında Mycoplasma maleagridis’in yol açtığı bakteriyel bir enfeksiyondur.

Bulaşma yolları;

Gumboro Hastalığı

GUMBORO HASTALIĞI - Infeksiyöz Bursal Hastalık
Tavukların (daha çok civciv ve piliçlerin) bulaşıcı, orta derecede öldürücü, bursa fabricius gibi primer lenfoid organda bozukluklar yaparak immun sistemin baskılanmasına yol açan viral bir hastalığıdır.
Antikor sentezine engel olduğu için, aşılamalar sonunda humoral bağışıklığa olumsuz yönde etki eder.

Egg Dropp Sendrom

 EGG DROP SYNDROME (EDS-76)

Tavuklarda; yumurta veriminde düşme, yumurtaların iç ve dış kalitesinde bozulma, yumurta kanalında yangısal reaksiyonlar gözlenen viral bir hastalıktır.

Etken;
Adenoviridea ailesine ait bir DNA virüsüdür.

Bulaşma;
Etkenin hayvanlara bulaşması sindirim sistemi yolu ile olur; dışkı ile virüs yem, su, altlık, malzeme ve çevreye saçılır.

E. Coli Enfeksiyonları

 E. COLİ ENFEKSİYONLARI
Tavuklarda E.Coli kaynaklı primer veya sekonder enfeksiyonlara çok sık rastlanmaktadır, tavuklar dışında, hindi, kaz, ördek ve diğer kanatlılarda da çeşitli bozukluklara neden olurlar.

Avian Ensefalomiyelitis

AVİAN ENSEFALOMİYELİTİS

Avian ensefalomiyelitis (epidemik tremor) başta civciv ve gençler (6-25 günlük) olmak üzere erginlerde, bacak ve kanatlarda felçler, baş, boyun ve vücutta titremeler, inkoordinasyon, erginlerde yumurta veriminde azalmalarıyla karakterize olan bulaşıcı viral bir hastalıktır.

Stafilokok Enfeksiyonları

 STAFİLOKOK ENFEKSİYONLARI
Stafilokoklar bütün kanatlılar, özellikle hindiler, tavuklar, kafes kuşları ve su kuşlarında enfeksiyon oluştururlar.

Etken;

Güzel dişler için C ve D vitaminini ihmal etmeyin

  Dişlerinizin daha Sağlıklı olmasını ve daha güzel görünmelerini istiyorsanız, C ve D vitaminlerini hayatınızdan eksik etmemeniz gerekiyor.
Bakın uzmanlar bu konuda ne öneriyor: C vitamini; sağlıklı kemik, diş eti ve dişlerin oluşmasında önemli olduğu kadar, dokuların enfeksiyona direnç göstermelerini de sağlar.

19 Ocak 2012 Perşembe

Gün kurusu katarakta, deli iğde ülsere - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Gün kurusu katarakta, deli iğde ülsere - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: - Sent using Google Toolbar

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Ağızdaki kemik kaybına 'kök'ten çözüm

Kan hastalıkları ve estetik cerrahi başta olmak üzere tıbbın bir çok alanında başarılı sonuçlar veren kök hücre uygulamaları, diş tedavisinde de yüz güldürüyor.

Ağızdaki kemik kaybında, kalçadan alınan kemik iliğiyle uygulanan kök hücre tedavisinde yüzde 85 canlı kemik oluşturulduğu bildirildi. Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek, bir süre önce Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile ortaklaşa düzenlenen cerrahi eğitim programında, implant tedavisinde kök hücre uygulamaları konusunda uzmanlar tarafından bilgiler aktarıldığını bildirdi.

16 Ocak 2012 Pazartesi

Cardiovascular Physiology Concepts, 2nd Edition

  Image
Cardiovascular Physiology Concepts, 2nd Edition
Publisher: Lippi ncott | 2011 | ISBN: 1451113846 | 256 pages | PDF | 50,4 MB


This compact and concise monograph lays a foundation for the understanding of normal cardiovascular function. Students welcome the book as a practical partner or alternative to a more mechanistically oriented

15 Ocak 2012 Pazar

Spor hormonu keşfedildi!

Bilim adamları, insan vücudunda, spor yaparak kas hücrelerinde üretilen bir hormon keşfetti.
İrisin ismi verilen hormonun, beyaz yağ hücrelerini kahverengi yağ hücrelerine dönüştürdüğü görüldü. Bu esnada glikoz metabolizmasında iyileşme olması, hareket etmeyen insanları, spor yapmadan tip 2 şeker hastalığına karşı koruma ümitlerini yeşertti.

Boston'daki Dana Farber kanser enstitüsünden Bruce Spiegelman başkanlığında yapılan, sonuçları Nature dergisinde yayımlanan araştırmada, bilim adamları, İrisin hormonunu, PGC1-alpha proteininin rolünü araştırırken keşfetti. PGC1-alpha spor yaptıktan sonra artan şekilde kaslarda oluşuyor ve sportif aktivitenin sağlığa olumlu katkılarından sorumlu.

Bilim adamları, olumlu etki için gerekli sinyallerin diğer hücrelere İrisin hormonu vasıtasıyla aktarıldığını tespit etti.

İrisinin insan ve farelerde aynı şekilde işlev gördüğünü belirleyen bilim adamları, hareketsiz ve deri altında aşırı yağ birikimi olan farelerde İrisin hormonunun seviyesini artırdı. On gün sonra bu farelerin kandaki şeker değerlerinin iyileştiği görüldü. Ayrıca farelerin kilo kaybettiği gözlemlendi.

Bilim adamları, bu etkinin uzun vadede kalıcı olup olmadığını görmek için önce farelerde, ardından insanlar üzerinde deneyler yapacaklarını belirtti.

Uzmanlar, kanda bulunan İrisinin seviyesinin artırılmasının yan etkilerinin olup olmayacağını da araştıracak.
Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

14 Ocak 2012 Cumartesi

İnternet bağımlılığı beyinde değişikliğe yol açıyor - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

İnternet bağımlılığı beyinde değişikliğe yol açıyor - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: İnternet bağımlılığının beyinde değişikliğe yol açtığı belirlendi.

Çin'de yapılan bir araştırmada, yaşları 14 ve 21 arasında değişen gençlerin beyinleri manyetik rezonans görüntüleme (MRI) yöntemiyle tarandı. Katılımcılar arasında kontrolsüz internet kullanımı olarak tanımlanan internet bağımlıları da bulunuyordu.

- Sent using Google Toolbar

Bilim Bilim Teknik - İnceleme/Araştırma

Sigarayı bırakanlar için öneriler

Sigarayı bıraktıktan sonraki ilk 2-3 haftalık dönemde sigara içme isteğinin yoğunlaştığı anlarda meyve ya da havuç, marul, salatalık gibi sebzeleri tüketmek, basit egzersiz hareketleri yapmak bu isteğin bastırılmasında etkili olabiliyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, ''Sigara bırakıldığında 2-3 hafta süren fiziksel yoksunluk belirtilerinin yanı sıra günlük hayattaki sigarayı çağrıştıran unsurlar da sigarayı bırakanları zorlayacaktır'' dedi.

10 Ocak 2012 Salı

Metabolik balans yönetemi nedir nasıl ve kimlere uygulanılır

Metabolik balans yönetemi nedir nasıl ve kimlere uygulanılır

Metabolik balans

Metabolizmayı dengeleyen metabolik balans yöntemi, inatçı kilolardan kurtarırken insülin direnci, metabolik sendrom, obezite ve tiroid hastalıklarının tedavisine de katkı sağlıyor.



Metabolizmayı dengeleyerek hem bir takım hastalıkların tedavisine destek olan hem de çeşitli nedenlerle verilemeyen kiloları verdiren yöntem, programın eğitimini alan doktorlar tarafından uygulanıyor.

7 Ocak 2012 Cumartesi

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Altın günlerinden gelen sağlıksız beslenme

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Altın günlerinden gelen sağlıksız beslenme: Altın günlerinden gelen sağlıksız beslenme Gelenekselleşmiş günler, yöresel ve küresel lezzetlerin tanınması açısından ilgi çekici olsa ...

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

6 Ocak 2012 Cuma

Büyüme Hormonu (HGH)

HGH İnsan Büyüme Hormonunun kısaltması veya işaretidir ve bu hormon fiili olarak vücudumuz için çok önemlidir. Bu tür hormon doğal olarak vücudumuzda üretilmektedir. Endokrin sistemimizde bulunan vücudumuzun temel bezi olan hipofiz bezi tarafından üretilmektedir ve bu tür hormon genel olarak kaslarımızın ve kemiklerimizin büyümesini harekete geçirmek için vücudumuz için faydalı ve hayati bir hormondur. Bu hormon da östrojen ve testosteron hormonlarına benzerdir.
İnsan büyüme hormonu hem çocuklar hem de yetişkinler için önemlidir. Çocuklarda bu hormon büyümeyi harekete geçirir ve yetişkinlerde ise bu hormon onların metabolizması için önemli bir rol oynamaktadır. Çocuklar büyüdükçe, büyüme hormonunun üretimi, özellikle 21 ila 31 yaş arasında, on yılda %14 civarında bir azalma ile düşecektir.
Yüzyıllar boyunca, bilim adamları her zaman ergenlik yaşımıza ulaşana kadar büyüme hormonunun bizim için önemli olduğunu ve sonra hormonun bizim vücudumuz için hayati önem taşımayacağını düşündüler. Ancak son çalışmalar, kaslar, kemikler ve kolajenin dönüşümü, yağ metabolizmasının düzenlenmesi de dahil, hayatımızdaki pek çok fiziksel aşamada ve sonrasında yetişkin hayatımızda daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak ve zinde olmak için hayati olduğunu göstermektedir.
Günlük beslenme, egzersiz ve uyuma düzenimiz vücudumuzdaki bu büyüme hormonunun normal üretimini düzenlemede çok etkilidir. Bu hormonun üretimini hareket geçiren başka etkenler de vardır ancak bu hormonun üretimine katkı bulunan en doğal uyarıcı uyumak ve egzersizdir ki normal bir uyuma düzenine sahip olmak ve çok egzersiz yapmanın her zaman daha sağlıklı olma nedeni de budur.
Vücudumuzda bu hormonun eksik olması hayatımızın farklı dönemlerinde bizim için farklı türlerde sorunlara neden olabilir. Çocuklardaki büyüme hormonu eksikliğinin başlıca bulgusu büyüme bozukluğu, boy kısalığı ve gecikmiş ergenliktir. Yetişkinlerde büyüme hormonu eksikliğinin bulgularını tanımlamak daha zorken, güç, enerji ve kemik kütlesi yetersizliğini, artan kardiyovasküler riski belirtmemeyi içerebilir. Sağlığın yanı sıra, yaşlı bireyler için büyüme hormonunun hayati olmasının başka nedenleri de vardır ve bu hormonun canlılığının en önemli katkısı yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olmasıdır.

Beslenme Ve Sporun Boy Uzamasına Etkisi Nedir?

Beslenme Ve Sporun Boy Uzamasına Etkisi Nedir?

Yüzyıllar önceki atalarımızla aramızdaki boy farkı en az 30 santimetredir. Buda gösteriyorki her geçen yıl atalarımızdan daha da uzun oluyoruz. ABD’de yayınlanan rapora göre 1960′lar da insanlardaki boy artışında yaklaşık 2cm’lik artış var. Bunun bir rastlandı yada ortama uyum olmadığını düşünülmektedir. Gelişen toplumlarda yeme alışkanlıkları yaşama biçimleri, sağlıklı ve dengeli beslenmenin boy uzamasındaki önemli etkenlerden birisi olabileceği belirtiliyor. Yapısal özellikler, genlerin yapısındaki değişikliklerle diğer bir kuşağa aktarılıyor. Bu nedenle genetik şifre kişinin boyunu belirliyen en önemli etkendir.
Gıdaların Boy Uzamanasına Etkisi Nedir?

Genetik Kısa Boyluluk

Kişlerde büyüme hızı iki-üç yaşlarında yılda 8 cm kısa olması, üç ve dört yaşlarında yılda 7 cm kısa olması, dört ve dokuz yaşları arasında ise yılda 5 cm az olması, anne babanın boyuna göre kişininboyunun kısa olması “boy kısalığı” olarak tanımlanmktadır. Eğer boy uzaması aniden durursa bu bazı hastalıkların belirtisi olabilir. Böyle bir durumda karşılaşıldığında bir uzaman baş vurulmalıdır.Boy uzamasının yavaşlamasının iki nedeni bulunmakadır;

Kişide beslenme düzenli bir şekilde yapılıyor, kilosu normal veya normalin üstünde olduğu halde uzama hızı yavaşlamışsa sebebebi genellikle hormonal bozukluklardır.
Zayıf insanlar yani kilosu normalin altında olan insanlarda boyun kısa olması genllikle bazı hastalıklardan dolayıdır. Bu hastalıklara örnek verirsek; beslenme bozukluğu, sindirim sistmindeki hastalıklar, uzun süren ishaller gibi çeşitli hastalıklardan kaynaklanabilir.
Boy kısalığının nedenleri;

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Boy Uzatan Besinler

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Boy Uzatan Besinler: Boy uzaması için tek başına beslenmek ve egzersiz yapmak sizi pek iyi bir noktaya götürmez. Bunları...

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Cocuklarda Boy Gelişimi,

Çocukluk döneminde oldukça etkili olan ve kesinlikle kendisine ihtiyaç duyulan Büyüme Hormonu kişilerin ilerleyen yaşlarında da gereksinim duydukları bir hormondur. Tabi bunun dışında başka sebeplerde olsa günümüzde en çok rastlanan sorun budur.Erişkinlik dönemine ulaşıldığında da büyüme hormonu eksikliği bir sorun olarak karşımıza çıkabilmektedir.
Çocuklarda büyüme hormonu eksikliği (BHE)
Tedavi edilebilir bir sorundur. Ancak tedavide başarılı olmak için erken teşhis şarttır.
Erken teşhis ile yaşıtlarıyla aynı hızda büyüme gösteremeyen çocuklara dışarıdan bu hormon verilerek çocuğun büyümesi sağlanabilir ve yaşıtları ile aynı boya ulaşmasına imkan sağlanabilir. Ancak tedaviye geç başlanırsa büyüme zamanı daralacağından daha kısa boylu kalmasına sebep olunabilir.
Doğum Yaşına Göre Küçüklük
Büyüme Hormonu sorunlarından biriside SGA adı verilen Doğum Yaşına Göre Küçüklük olayıdır.
Bu durum doğum sonrasında yaşanan ve genel geçer bebek büyüklüğüne göre bebeğin daha küçük olması sorunudur. SGA sorunu ile doğan bebeklerde genellikle ilk 1-2 sene içerisinde hızlı bir büyüme süreci yaşanmakta ve yaşıtlarının boylarına ulaşmaktadırlar. Eğer bu hızlı büyüme sürecinde bir gecikme varsa yapılacak tetkikler sonucu büyüme hormonu tedavisine başvurulması gerekecektir.
İnsanların ergenlik dönemine girmesi ve artık büyümeden uzaklaşarak belirli standartlara ulaşması durumunda bile büyüme hormonu tam kapasiteli olmasa bile üretilmeye devam eder.
Örneğin artık bedeni büyümenin durduğu dönemlerde metabolizma içerisinde kas, yağ vb. ürünlerin oranlarının düzenlenmesinde ve daha başka konularda kendisinden yardım alınan bir hormon haline dönüşür.
Diğer Büyüme Bozuklukları
Bunun yanında çocuklarda görülen büyüme bozuklukları Turner Sendromu ve Kronik Böbrek Yetmezliği gibi bazı hastalıkların neticesinde oluşan bir sorunda olabilir. Bu gibi durumlarda hormon tedavisi yerine bu hastalıklar üzerine tedavi süreci başlatılır.
Tedavi

5 Ocak 2012 Perşembe

AIDS'le mücadelede umut verici gelişme

Amerikalı araştırmacılar, HIV'in hayvanlarda görülen ve son derece ölümcül olan bir tipini alt etmeyi başaran bir aşı geliştirdi.

Nature dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, maymunlar üzerinde denenen yeni AIDS aşısı, HIV'in (İnsan Bağışıklık Yetersizliği Virüsü) maymunlarda görülen formu SIV'in (Maymun Bağışıklık Yetersizliği Virüsü), virüse maruz kalan deneklere bulaşmasını yaklaşık yüzde 80 oranında engelledi, enfekte olan deneklerde ise virüsü baskılamayı başardı.

Yapay sperm geliyor!

Almanya’nın Münster Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, kısır erkeklerin sperm bağışına ihtiyaç duymaksızın da çocuk sahibi olabileceğini ortaya koyuyor.

3 Ocak 2012 Salı

Yaşam Enerji: Beyin nasıl güçlenir? beyni güçlendirmenin yolları...

Yaşam Enerji: Beyin nasıl güçlenir? beyni güçlendirmenin yolları...: ABD'de yayımlanan bir dergi beyni güçlendirmenin yollarını açıkladı. Duke Üniversitesi’nin Beyin Bilimleri Enstitüsü’nde görev yapan P. M...

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Nasıl Ve Neden Hapşırırız ? Hapşırma Faydalımıdır ?

Nasıl Ve Neden Hapşırırız ? Hapşırma Faydalımıdır ?

Nasıl Ve Neden Hapşırırız ? Hapşırma Faydalımıdır ?

Kokuları algılama ve havayı akciğerlere hazır hâle getirmede vazifeli olan burunda, hikmetli bir yaratılış vardır. Burnumuz, bütün vücudu koruma ve vücudun ahenkli çalışmasına yardımcı olma işlerinde de vazifelidir.



Hayatımızın devamı için nefes alıp vermemiz gerekir. Bizim için olmazsa olmaz olan oksijenin, vücudumuzun ihtiyacını karşılamaya hazır hâle gelmesi için, burnun dar kanallarından türbülansla geçerken, temizlenip ısı ve nemi ayarlanır. Böylece soluduğumuz hava, soluk borusu ile akciğerlerdeki alveollere servise hazır hâle getirilir. Burunda bu şekilde günlük ortalama 23.000 defa alınan nefesle yaklaşık on beş metreküp hava işlenir. Bir

2 Ocak 2012 Pazartesi

Kadın ve Erkek Yaşamı - Yaşam Oyunları: Kadınlar gerçekten daha 'hasta'

Kadın ve Erkek Yaşamı - Yaşam Oyunları: Kadınlar gerçekten daha 'hasta': Genel kanı kadınların erkeklerden daha çok doktora gittiği ve yakındığı yönündedir. Ancak son yapılan bir araştırma aslında kadınların bün...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

1 Ocak 2012 Pazar

Kan grubumuzu ne kadar doğru biliyoruz?

Birçok kan veren kan grubunu bilmiyor ya da çeşitli kurum kimliklerinde belirtilen kan grupları yanlış...

TOBB ETÜ Hastanesi'nin Kan Transfüzyon Merkezi'nde, ''Kan grubumuzu ne kadar doğru biliyoruz?'' başlıklı bir araştırma yapıldı.
Sözlü bildirim ile yapılan araştırmada, bağışçılardan alınan kanlardaki kan grup sonuçları ile bağışçıların sözel olarak bildirdikleri veya resmi kimliklerinde yazılı olan kan grupları karşılaştırıldı.

Kişiye özel ilaçlar karekod dışı kalacak - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Kişiye özel ilaçlar karekod dışı kalacak - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Sağlık Bakanlığı, tıbbi mamalar ve enteral beslenme ürünleri hariç olmak üzere serumlar, radyofarmasötikler, 8 santigrat dereceden daha soğuk ortamlarda bekletilmesi zorunlu olan soğuk zincir ürünleri ile kişiye özel üretilmiş ilaçları, 1 Ocak 2013 tarihine kadar karekod uygulamasının kapsamı dışında bıraktı.

- Sent using Google Toolbar

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

@Mi_DeliMiDeli