Sayfalar

29 Şubat 2012 Çarşamba

Uyku haplarında kanser riski

 Bilim adamları, uyku hapları ile ölüm ve kanser riski arasında bağlantı olduğunu bildirdi.

İngiliz tıp dergisi BMJ'de yayımlanan araştırmaya göre, uyku hapı kullanımı, kanser ve ölüm riskini artırıyor.
Bilim adamları, 10 bin 500 denek üzerinde yaptıkları araştırmada, 23 bin 500 kişiyi de karşılaştırmada kullandı. Deneklerin cinsiyeti, yaşı, yaşam tarzı ve muhtemel sağlık sorunları da araştırmada göz önünde

26 Şubat 2012 Pazar

Hepatit C virüsü AIDS'ten bile daha öldürücü

ABD'de Hepatit C virüsünün, 2007'de AIDS'den daha fazla can aldığı bildirildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi'nin yaptığı araştırma, 2007'de Hepatit C virüsü nedeniyle 15 binden fazla kişinin öldüğünü, HIV'in ise 12 bin 734 can aldığını gösterdi.
2007'den önce HIV'in Hepatit C'den daha öldürücü olduğu belirtilirken, şu an ABD'de nüfusun yaklaşık yüzde 1,5'inin Hepatit C virüsü taşıdığı vurgulandı.
AIDS'in Öyküsü / AIDS Hakkında Geniş Bilgi

Araştırmacılar, son yıllarda AIDS konusunda özellikle etkili tedavi ve bilinçlendirme kampanyaları sayesinde bugün AIDS'ten daha az ölüm olduğuna dikkati çekti.

21 Şubat 2012 Salı

Dr. Najeeb Video Lectures Ultra Collection Part 5

yayın kaldırılmıştır. 



Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

Anatomy for Acupuncture DVD-ROM WINDOWS/MACOSX


Anatomy for Acupuncture DVD-ROM WINDOWS/MACOSX| 1.36 GB


HOME Page
Code: Anatomy for Acupuncture | 3D Medical Software | Primal Pictures


Foot

Anatomy for acupuncture Apps



A detailed and interactive 3D anatomy resource aimed at both the acupuncture
practitioner and student.
For the first time you can see the positions of 88 of the most commonly used
acupuncture points in 3D with detailed anatomy of their needle passage, plus a
further 324 named needle points that can be highlighted in their correct
position.

All 3D models include all musculoskeletal and vascular anatomy with descriptive
text. Anatomical alerts are provided for points where damage would be caused by
incorrect direction or depth of insertion. Many 3D views are also available in
cross section.
Also included are the most clinically important myofascial trigger points - and
for the first time in any publication - their anatomical and clinical
correspondence to acupuncture points are shown and discussed.
Further content allows you to view and compare the 14 main acupuncture
meridians, with points, with 42 myofascial referred pain patterns of trigger
points. Benefits More dynamic and memorable than a chart or book Easy to select
a view, rotate and add and remove structures from the 3D models. Check for
safety and see what structures to avoid Make teaching and learning enjoyable!
Transform your presentations and lectures. Use easy edit functions to export any
image or animation for your own use.

19 Şubat 2012 Pazar

İskeletteki Kemik Çeşitleri ve Kemik İsimleri

 





Kemikler:


Kemik, organik ve mineral maddelerin bir karışımıdır. Yani kemik, kolojen adlı fibröz bir proteinle apatite adlı minerali teşkil eden minik kalsiyum fosfat kristallerinden oluşur. Bir kemiği asite batırarak apatite'i tecrit ederseniz kemik o kadar elastik bir hale gelir ki onu bir sicim gibi büküp düğüm atabilirsiniz. Öte yandan, eğer kolojen tahrip edilirse, kemik çok kırılgan bir

17 Şubat 2012 Cuma

Süt doğal bir beyin doping maddesi

Ülkemizde süt tüketiminin yetişkinler için gereksiz hatta faydasız olduğu tartışması devam ederken, International Dairy Journal dergisindeki araştırmaya göre, her gün içilen bir bardak sütün bile beyin etkinliği üzerinde önemli ölçüde olumlu etki yapıyor.

Sütün kemik yapısını güçlendirdiği, bedenin vitamin ve protein ihtiyacını gidermede önemli katkısı olduğu uzun süredir biliniyordu.

16 Şubat 2012 Perşembe

Diş fırçanız var mı?

Halkın yarısının diş fırçası yok!

Dünya Diş Hekimleri Birliği önderliğinde, 4 yıldır Türkiye'de yürütülen kapsamlı araştırma ağız ve diş sağlığında ne kadar sağlıksız olduğumuzu ortaya çıkardı. Her 3 kişiden biri dişlerini fırçalamazken, Türk halkının yarısının evinde diş fırçası bile yok.

Ağız ve diş sağlığı profilini tespit etmek üzere 4 yıl boyunca yurt genelinde yürütülen kapsamlı araştırmada, Türkiye'nin ulusal ağız diş haritası çıkarıldı.

Araştırma sonuçları Türkiye'de ağız ve diş sağlığı profilinin hayli geride olduğunu gösteriyor.

Ağız bakımı ve hijyeni çok zayıf. Her 3 kişiden 1'i dişlerini fırçalamıyor. 1 kişiye yılda 1 tane diş fırçası bile düşmüyor. Çürüklerin çokluğuna kıyasla, kişi başına 1 dolgulu diş bile düşmüyor; dişler tedavi edilmek yerine çekiliyor.

Peki , bundan sonra ne yapılacak? Elde edilen analizin ağız ve diş sağlığına entegrasyonu için çalışmalar yapılacak. Okullarda eğitim programları düzenlenecek.

14 Şubat 2012 Salı

Silikozis'in tedavisi yok ama önlemek mümkün

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, "silikozis"in bilinen en eski meslek hastalığı olduğunu, kömür madenlerinde çalışanlarda görüldüğünü belirterek, "Bunun hiçbir spesifik tedavisi yoktur ama önlem alırsanız, yüzde yüze yakın korunabilirsiniz. Olduktan sonra ise hiçbir şey yapamazsınız" dedi.

Kılıçaslan, Türk Dişhekimleri Birliği Dergisi'ne verdiği röportajda, madenci hastalığı olan "silikozis"in, Türkiye'de bu şekilde gündeme gelmesinin nedenini, "dünya tarihinde ilk defa tekstil sektöründe görülmesi" olarak değerlendirdi. Hastalığın, kot kumaşlarının kum püskürtülerek beyazlatılması modasıyla 90'lı yılların başından itibaren görülmeye başlandığına dikkat çeken Kılıçaslan, "Normalde silika, tekstil sektöründe maruz kalınan bir madde değil; ancak silikozis çok eski bir hastalık" dedi.

Kalp hastalarına kök hücre umudu

ABD'de bilim adamları, kalp krizi geçiren hastaların kalbinde oluşan hasarı hastaların kendi kalbinden aldıkları kök hücreleri kullanarak iyileştirmeyi başardı.

"Lancet" tıp dergisinde yayımlanan araştırmada, hasarlı dokunun yüzde 50 oranında azaldığı ve yeni kalp hücrelerinin sayısında beklenmeyen bir artış gözlendiği belirtildi.
Cedars-Sinai Kalp Enstitüsü'nde yapılan araştırmaya kalp krizi geçiren 25 hasta katıldı.

11 Şubat 2012 Cumartesi

Ölüm tarihini belirleyen test - ölüm zamanımız

Sütün raf ömrü gibi, ölüm zamanımız da kestirilebilir mi?

Bilim insanları, ölüm zamanını tam olarak kestirebilirler mi? Evet, bu konuda ciddi bir çalışma var... Görünüşe bakılırsa, çoğumuz, daha ne kadar zamanımız kaldığını gösterecek bilgilere ulaşmaya can atıyoruz. Duruma, ticari kuruluşlar da el attığına göre! Birtakım gen-dizilim şirketleri çoktandır insanları hızlı bir taramadan geçirip, akciğer kanserinden mültipl skleroza uzanan çeşitli hastalıklara yakalanma olasılığını saptıyor. Şimdi de, kromozomların uçlarında yer alan telomer adlı yapıları incelemek suretiyle, insanları ne denli sağlıklı

5 Şubat 2012 Pazar

Yaşam Enerji: Sigaradan Titreşim Yasalarıyla Kurtulmak: “Biorez...

Yaşam Enerji: Sigaradan Titreşim Yasalarıyla Kurtulmak: “Biorez...: Sigaradan Titreşim Yasalarıyla Kurtulmak: “ Biorezonans Yöntemi ” Son yıllarda sigara bağımlılığı nd an kurtulma...

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng ShuiMetafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm ...Astroloji Burçlar,fallar,tarot,Rüya Analizi

Yaşam Enerji: Soğuk algınlığının ilacı Şalgam - Şalgam suyu

Yaşam Enerji: Soğuk algınlığının ilacı Şalgam - Şalgam suyu: Şalgam suyu tüketiminin, grip başta olmak üzere soğuk algınlığı hastalıklarını, vitamin yönünden zengin olması nedeniyle önleyici olduğu b...

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng ShuiMetafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm ...Astroloji Burçlar,fallar,tarot,Rüya Analizi

@Mi_DeliMiDeli