Sayfalar

27 Kasım 2013 Çarşamba

Mide yanması neden olur?


Mide yanması nasıl tedavi edilir? Zevkle yediğimiz yemeği zehre çeviren mide yanması problemiyle nasıl baş edebileceğinizi biliyor musunuz?

 

 Mide yanması nedir?

Mide asidinin yemek borusuna doğru kaçak yapması sonucu yemek borusundan gırtlağa doğru oluşan yanma, ekşime hissidir. Midenin değil, yemek borusunun ve gırtlağın yanmasıdır bu aslında. Bazı

24 Kasım 2013 Pazar

Kahveyi bırak mavi ışığa bak!


İsveç’te yapılan bir araştırma, mavi ışığın insanı uyanık tutmakta kafeinden bile daha etkili olduğunu ortaya koydu.

kafein,kahve,uyku,bilim,sağlık,mani ışıkMid Sweden Üniversitesi’nden bilimadamlarının yaptığı araştırmada, bir grup deneğin mavi ışığa tepkisi ölçüldü. Mavi ışığa maruz kalanların diğerlerine göre daha kolay konsantre olduğu görüldü. Kahve içen kişiler ise konsantrasyon testlerinde o kadar başarılı olamadı. Araştırma sonuçlarına göre, mavi ışık kişilerin hafızlarını güçlendiriyor, daha dikkatli olmalarını ve olaylara hızlı tepki vermelerini kolaylaştırıyor.

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

12 Kasım 2013 Salı

Türkiye'nin Ezber Bozan Haber Gazetesi: En çok ölüme neden olan hastalık Zatürre

Türkiye'nin Ezber Bozan Haber Gazetesi: En çok ölüme neden olan hastalık Zatürre: Zatürre yetişkinleri de tehdit ediyor Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Zatürre hem çocuklarda hem...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

5 Kasım 2013 Salı

Azheimer, Parkinson, Huntington ve benzeri hastalıkların tedavisinde kullanılabilecek

Alzheimer,Parkinson,Huntington,beyin,sağlık,bilim
Dejeneretif sinir sistemi hastalıklarında beyin dokusunun ölümünü engelleyen ilk kimyasal maddenin keşfi, Alzheimer, Parkinson ve Huntington hastalıklarının tedavisi açısından tıp dünyasında büyük heyecan yarattı.

Hastaların tedavi amacıyla alabileceği bir ilacın geliştirilmesi için daha fazla araştırma yapılması gerekiyor.
Fakat bilim insanları, geliştirilecek bu ilacın Azheimer, Parkinson, Huntington ve benzeri hastalıkların tedavisinde kullanılabileceğini belirtiyor.
İngiltere'deki Leicester Üniversitesi'nde fareler üzerinde yapılan deneylerde, beyni süngere çeviren ''prion hastalıklara'' bağlı beyin hücresi ölümlerinin engellenebileceği görüldü.

@Mi_DeliMiDeli