Sayfalar

29 Mart 2014 Cumartesi

Otizm 'doğumdan uzun süre önce başlıyor'

 Biliminsanları otizmin anne karnında başladığına ilişkin yeni kanıt olduğunu söylüyor.

Otizm,kadın,doğum,bebek,çocuk,sağlık,beyin,erken teşhis,tedaviYeni bir araştırmaya göre doğumdan uzun süre önce gelişmekte olan beyinde ortaya çıkan değişiklikler otizm belirtilerine neden olabiliyor.

New England Tıp Dergisi'nde yayınlanan çalışma beynin daha iyi anlaşılmasının otizmli çocukların yaşamlarını iyileştirmeye yardımcı olabileceği umutlarını arttırdı.
ABD'deki California Üniversitesi'nde araştırmayı yapan ekip bunun erken teşhis ve tedaviye olan ihtiyacın altını çizdiğini belirtti.
22 çocuk üzerinde inceleme
ABD'li biliminsanları iki ve 15 yaş arasında, otistik olan ve olmayan 22 çocuğun ölüm sonrası beyin dokularını analiz etti.
Araştırmada beynin dış kısmı olan korteksin iletişim kanallarına ve katmanlarının nasıl oluştuğuna

14 Mart 2014 Cuma

Apandisin Gerçek İşlevi


Fotoğraf: Apandisin Gerçek İşlevi 

            Apandis yıllardır doktorlar tarafından belli bir işleve sahip olmayan sürekli sorun çıkaran bir organ olarak görülüyordu. 

Ancak son araştırmaların sonucunda Amerikan bilim insanları insan apandisinin vücuttaki temel görevini keşfettiklerini duyurdular.

----------------------------------------------------------------------------

            Araştırmacılar apandisin bakteriler için güvenli bir barınak oluşturduklarını belirtiyorlar. 

Vücut bu bakterileri kolera, dizanteri gibi hastalıkların sonrasında bağırsaklar için takviye olarak kullanabiliyor. 

----------------------------------------------------------------------------

Bakteriyel enfeksiyonlarda doktorların en çok yazdıkları ilaç şüphesiz antibiyotiklerdir. Ancak antibiyotikler vücutta zararlı bakteriler kadar sindirim sistemindeki yararlı bakterileri de yok eder ve hasta için bunun yan etkileri oldukça ağır olabilir. 

Antibiyotiklerin sindirim sistemine verdiği bu zararın onarılması için vücut apandiste bulunan bakteri rezervlerini kullanıyor.

            Apandisin işlevinin keşfedilememesinin en büyük sebeplerinden biri şüphesiz apandisi alınan insanların yaşamlarına sağlıklı bir şekilde devam etmeleridir. Apandis alınsa dahi bu hastanın sağlığında herhangi bir değişiklik yaratmıyordu. 

Doktorlar arasında yapılan gözlemler sonucu apandis zaman içinde iltihaplanabiliyor ve apandisit adlı rahatsızlık oluşuyor. Şiddetli karın hastası çeken hastalar doktora gittiğinde ilk müdahale hastanın apandisini açıp bakmaktır. Çünkü iltihaplanma apandisin yırtılmasına ve dolayısıyla hastanın ölümüne yol açabilir. 

Cerrahlar apandis sağlıklı bile olsa gelecekte oluşabilecek bir yırtılma tehlikesine karşı apandisi alırlar. Şimdiye kadar cerrahlarda apandisin ne de olsa bir işe yaramadığı düşüncesi hakimdi.

            Duke Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli bilim insanları şiddetli kolera ve dizanteri sonrasında vücudun kaybettiği yararlı bakterileri apandisten sağlayabileceğini söylüyorlar. 

Ancak Prof. Bill Parker apandisin her ne pahasına olursa olsun korumamız gereken bir organ olmadığının altını çiziyor.

            RMIT Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Doçent Doktor Nicholas Vardaxis Duke Üniversitesi tarafından yapılan keşfin çok önemli olduğunu ve ortaya atılan teorinin mantıklı olduğunu ifade ediyor. 

Dr. Vardaxis araştırmayı değerlendirirken şu sözleri sarfediyor 

“Apandisle ilgili ortaya atılan bu teori mantıklı görünüyor, apandis bakterilerin tehlikelerden korunmak için kullanabilecekleri güzel bir yer olarak görülebilir. Apandis ve bağırsaklarda ki bakteri florası incelendiğinde iki floranın da aynı oluşu ortaya atılan teorinin doğruluğunu kanıtlar nitelikte.”

            Apandisin temel işlevlerinden birinin buluşu ve bu konuda ortaya atılan teoriler elbette tıp dünyasında çok şeyi değiştirecektir. 

Apandisin içindeki bakteri rezervleri ile sindirim sistemi arasındaki ilişki büyük oranda aydınlatılmasına rağmen hala üzerinde çalışılacak noktalar var. 

Araştırma sonuçlarının etkileri ne kadar zaman sonra klinik uygulamalarda görülür bilinmez ama bu keşif bizler için çok olumlu sonuçlar doğuracağı bir gerçek.

----------------------------------------------------------------------------

Kaynaklar
1.      http://www.abc.net.au/news/2007-10-10/scientists-discover-true-function-of-appendix-organ/693946

2.      http://www.facs.org/public_info/operation/brochures/app.pdf

Apandisin Gerçek İşlevi 

Apandis yıllardır doktorlar tarafından belli bir işleve sahip olmayan sürekli sorun çıkaran bir organ olarak görülüyordu. 

Ancak son araştırmaların sonucunda Amerikan bilim insanları insan apandisinin vücuttaki temel görevini keşfettiklerini duyurdular.

----------------------------------------------------------------------------

Araştırmacılar apandisin bakteriler için güvenli bir barınak oluşturduklarını belirtiyorlar. 

11 Mart 2014 Salı

Yakında hastalıklar kokularından teşhis edilebilecek


Yakında hastalıkları kokularından erken teşhis mümkün olabilecek.

sağlık,kanser,koku,makina,erken,teşhis,tedaviUzmanlar bu hafta, koku alan bir makinanın meme kanserini teşhis etmekte meme röntgeni kadar başarılı olduğunu ve bunu diğer hastalıkları da aynı yöntemle tespit edebilen aletlerin izleyebileceğini açıkladılar.
Kanser geçiren insanlar ve yakınlarının oluşturduğu bir dayanışma grubundan Joanie, "Size delice gelebilir ama aklım başımda inanın" diyor ve eşi prostat kanseri olduğu sırada nasıl burnuna hep bir çürük kokusu geldiğini anlatıyor. Koku kanser tedavisi başarılı olunca geçmiş ama 2012'de yeniden aynı kokuyu almaya başlayan Joanie korkuya kapılmış. Ve haklı da çıkmış, bu kez kendisine akciğer kanseri teşhisi

8 Mart 2014 Cumartesi

Türkiye'nin Ezber Bozan Haber Gazetesi: Kırıkların tedavisinde devrim!

Türkiye'nin Ezber Bozan Haber Gazetesi: Kırıkların tedavisinde devrim!: Bilim adamları, kırılan kemiklerin tedavisinde yüzde 100 ipekten yapılmış vidaları kullandı. Bilim adamları, kırılan kemik...

Son haberler.




kırık,kemik,tedavi,sağlık,ipek,vida,insan,biyoloji,biyomühendislik,malzeme
Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

2 Mart 2014 Pazar

Anti depresan ilaçların yan etkileri..



Anti depresan,intihar,sağlık,hastalık,tedavi,psikolojiAnti depresan ilaçların yan etkilerine ilişkin yapılan bir araştırma, tüm dünyada kullanımı hızla artan bu ilaçların azımsanamayacak ölçüde büyük psikolojik yan etkilerinin bulunduğunu gösterdi.


Yeni Zelanda'daki Liverpool Üniversitesi'nden araştırmacıların, son 5 yıldan beri anti depresan kullanan 1829 katılımcı üzerinde yaptıkları araştırma, kilo aldırma, mide bulantısı gibi bilinen yan etkilerinin yanı sıra ilaç araştırmaları sırasında çoğunlukla görmezden gelinen, kişiler arası ilişkileri etkileyecek seviyede psikolojik yan etkilerinin de olduğunu ortaya koydu.
ANTİ DEPRESANIN YAN ETKİLERİ SANILANDAN DAHA FAZLA
Üniversitenin internet sitesinde yayımlanan araştırmada, anti depresan kullanımı sonucu ortaya çıkan intihar düşüncesi, cinsel soğukluk ve duygusal açıdan hissizleşme gibi psikolojik sorunların

@Mi_DeliMiDeli