Sayfalar

21 Temmuz 2011 Perşembe

Erkeklerde Akut İdrar Kaçırma, Nedir Nasıl Önlenir?

Çoğu erkek için, benign prostat hiperplazisi (BPH) veya yaşamı tehdit eden acı bir durum değildir. Prostat büyümesi ufak tefek sorunlara neden olabilir, ancak genellikle ciddi değildir. Bazı erkekler için idrar kaçırma daha büyük bir sorun yaratabilir. Akut üriner retansiyon etkileri oldukça ciddi olabilir. Bazı soğuk algınlığı ve alerji ilaçları ve ağrı kesiciler gibi bazı ilaçlar, idrar retansiyonu riskinizi artırabilir. İdrara çıkma ihtiyacı duyulup idrar yapamama durumudur. Prostat büyümesi yaşayan erkeklerde bu sorun daha yaygındır. üretra mesane ve penis yoluyla idrar taşıyan kanaldır.

Genellikle, akut idrar retansiyonu aniden gelir. Karın ağrısı ve karında gerilmeler artabilir. Bu durumda acilen tıbbi yardım gerekir. Tedavi edilmediği takdirde, mesane yaralanması ve hatta yaşamı tehdit eden böbrek yetmezliğine yol açabilir. Doktor, idrara bir kateter ekler. Penise doğrudan ulaşan ince plastik bir tüptür. Mesaneden idrar kanalına giden ağrıyı dindirir. Duruma göre test sayısı artar. Doktorunuz alfuzosin (Uroxatral) veya tamsulosin (Flomax) gibi ilaçları reçetenize yazablir. Bu ilaçlar idrar tutmayı sağlar.
Doktorunuz bazı ilaçlardan kaçınmanızı ya da bazı yaşam tarzı değişiklikleri yapmanızı tavsiye edebilir. dutasteride (Avodart), finasterid (Proscar) veya finasteride ve doksazosin (Cardura) kombinasyonu, yine akut idrar retansiyonu yakalanma riskini azaltabilir. Ancak uzun vadeli kullanımların, ereksiyon azalması cinsel istekte sorun gibi rahatsız edici yan etkileri olabilir. Ayrıca alkolden uzak durmanız gereklidir.
Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

@Mi_DeliMiDeli