Sayfalar

21 Temmuz 2011 Perşembe

Probiyotikler Nedir?

Hepimiz antibiyotikleri biliriz; peki probiyotikler nedir? Probiyotikler vücuttaki yararlı bakteri gibi mikroorganizmaların sağlıklı dengesini korumak amacıyla tasarlanan takviyelerdir. Sağlıklı bir insanın vücudunda 400 çeşit yararlı bakteri bulunur. Bu bakteriler zararlı bakterilerin çoğalmasını engeller. Ve sindirim sisteminin sağlığını korur.
img1546
Laktik asit bakterileri yararlı bakterilerin en büyük grubudur. Bu bakteriler yoğurt ve düşük yağlı sütte bulunur. Probiyotikler sindirim sisteminin dengede tutulmasına yardımcı olur. İnsanların probiyotik kullanmasının bir nedeni antibiyotiklerin neden olduğu ishal sorununun önlenmesidir. Maalesef antibiyotikler sindirim sistemindeki faydalı bakterileri yok eder. Diyet takviyeleri formunda alınan probiyotikler sindirim yolundaki faydalı bakterilerin korunmasına yardımcı olur. Probiyotikler ishal ve iltihaplanma gibi bazı sağlık sorunları ile savaşmada oldukça etkilidir.

Probiyotkiler normal şartlarda sindirim sisteminde bulunduğu için dışarıdan probiyotik alımının güvenli olduğu düşünülür. Bununla birlikte düzenli olarak probiyotik alan kişiler mutlaka bir doktora danışmalıdır. Bu takviyeler bazı ilaç tedavileri ile kötü etkileşim gösterebilir. Probiyotikler genellikle güvenli olarak düşünülse de bu takviyelerin uzun süreli olarak kullanılması önerilmemektedir.

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

@Mi_DeliMiDeli