Sayfalar

13 Şubat 2022 Pazar

DRX 9000 Spinal Dekompresyon

DRX - 9000 Spinal Dekompresyon Cihazı

DRX-9000 Bel boyun ağrıları olan Ameliyatlık Bel ve Boyun fıtıklı hastalarda kullanılan % 86 başarı oranına sahip ameliyatsız bir tedavi yöntemidir.

DRX 9000 Spinal Dekompresyon Cihazı

NASA uzay araştırmalarında , astronotların uzay yolculuklarında yerçekimsiz ortamda bel ağrılarının geçtiğini ve disk aralıklarının genişlediğini gözlenmesi üzerine

bu düşünceden yola çıkılarak DRX-9000 cihazı geliştirilmiştir.

DRX 9000 FDA ve CE belgelerine sahiptir. Cihaz Amerika başta olmak üzere dünyada 15 ülkede kullanılmaktadır.

DRX-9000 cihazı kemerler , yüksekliği değişebilen hava yastıkları , çekim açısı ayarlarıyla ve logaritmik çekimle disk içi basıncını negatif değerlere düşürerek etkili bir tedavi sağlar. Diğer traksiyon cihazlarında vücudun koruyucu mekanizmaları devreye girdiğinden adeleler kasılır.

Bu da etkili bir çekme yaratmadığı gibi ağrılara yol açabilir. DRX-9000 sisteminde ise , logaritmik bir eğriyle çektiğinden vücudun koruma mekanizmaları uyarılmaz ve disklerin içinde , omurların arasında etkili bir negatif basınç oluşur.

Disk içi basıncın azalması ; fıtıkta geri çekilme yapar , çevre sinirlerdeki basıncı azaltır veya tamamen kaldırır. Diskin beslenmesi içindeki basıncın değişimleriyle olur. Bir süngerin üzerindeki ağırlığın kalkmasıyla , gözeneklerinin dolması gibi , negatif basınç disklerin tekrar beslenmesini sağlar.

DRX - 9000 ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular

Hangi Hastalar Drx - 9000 Tedavisine Uygundur?

  • Bel – Boyun fıtığı hastaları
  • 6 aydan eski başarısız bel fıtığı ameliyatına bağlı , tekrarlayan ağrılar

Hangi Hastalar Drx-9000 Tedavisine Uygun Değildir?

Bel fıtığı ameliyatında platin konmuş hastalar ,Bel omurgasındaki kırıklar , şiddetli kemik erimesi , sekestre ( omurilik kanalına parça düşmesi ) bel fıtıkları , hamileler , spondilolistezisli hastalar tedaviye alınamazlar.

Drx - 9000 Tedavisi Nasıl Uygulanır, Ağrılı Bir Tedavi Midir?

Tedavi esnasında hiçbir ağrı sızı görülmez..Tedaviye ayakta hastaya uygun kemerlerin takılması ile başlanır, tedavi yatağının tabanındaki platforma çıkar , ağırlığı ölçülüp uygun tedavi belirlenir.30 dakika süren DRX-9000 tedavisi sonrası soğuk paketler ve elektroterapi (interferans akım ) uygulanır.

Toplam tedavi 1 saattir. İlk seanslarda bel daha hassas duruma geldiği için bir bel korsesi ve ağrı kesici ilaçlar verilebilir.

DRX - 9000 Tedavisinde Başarı Oranı Nedir?

DRX-9000 tedavisinin başarı oranı tedavinin hemen sonrasında % 86’dır. Tedaviden 3 ay sonra başarı oranı % 90 lara ulaşır.

Drx - 9000 Tedavisi Sonrası Fıtıkta Tekrarlama Olur Mu?

%2 hastada tekrarlama görülebilir.

Drx - 9000 Tedavisinde İyileşme Ne Zaman Başlar?

Tedavinin 10.seansındaki kontrolde ağrılarda % 50 ve üzerinde azalma görülür.Yeterli düzelme olunca bel ve karın kaslarını kuvvetlendirme ve esnekliği artırma egzersizlerine başlanır.

Drx - 9000 Tedavisi Ne Kadar Sürer?

En az 10 en fazla 20 seans her gün arka arkaya uygulanır.uygulanır.

Spinal dekompresyon tedavisi nasıl yapılır?
Tedaviye ayakta hastaya uygun kemerlerin takılması ile başlanır, tedavi yatağının tabanındaki platforma çıkar , ağırlığı ölçülüp uygun tedavi belirlenir.30 dakika süren DRX-9000 tedavisi sonrası soğuk paketler ve elektroterapi (interferans akım ) uygulanır. Toplam tedavi 1 saattir.

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları
DRX 9000,Spinal ,Dekompresyon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

@Mi_DeliMiDeli