Sayfalar

İzleyiciler

26 Haziran 2011 Pazar

Sigara İçenler Brokoli Yemesin

Sigara İçenler Brokoli Yemesin
Sağlıklı zannetiğimiz besinler belki de kronik hastalıklara sebep olup yaşamımızı tehdit ediyor. Yapıln araştırmalar şimdiye kadar herkes için yararlı olduğu söylenen bazı besinlerin faydadan çok zarar gösterdiğini ortaya çıkardı. Dr. Camille Lieners ImuPro300 adlı testle bir damla kanla sizin için nelerin yararlı, nelerin faydalı olduğunu öğrenebileceğinizi söylüyor.
Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

Hangi gıdalar daha sık duyarlılığa neden oluyor?

Hangi gıdalar daha sık duyarlılığa neden oluyor?
Bunu genellemek mümkün değildir. Gıda duyarlılığı özgün bir konudur. Birine çok iyi gelen bir diğeri için son derece zarar verici olabilmektedir. Buna rağmen ImuPro300 metodu ile yapılan testler, süt ve süt ürünleri ile tahıl çeşitlerinin insanların büyük bir çoğunluğunda bağışıklık sistemi ile ilgili immünolojik reaksiyonlara sebebiyet verdiğini ortaya koymuştur. Gluten, yumurta akı (tavuk yumurtası), süt ürünleri ve bira/hamur mayası çok güçlü antijenler oluşmasına neden olmaktadır. Bir duyarlılık söz konusu olduğunda bunlardan mutlaka uzak durulmalıdır. Ancak bunlardan uzak durabilmek de son derece zordur, zira endüstriyel üretilmiş bir çok gıda maddesinde bu maddeler gizli bir şekilde yer almaktadırlar.

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

Immunglobulin G ile Immunglobulin E arasındaki fark nedir?

IgG reaksiyonları barsak florasının rahatsız edilmesi durumunda ortaya çıkar ve siz yeme alışkanlığınızı değiştirmeye devam ettiğinizde azalır. IgE reaksiyonları ise tek tük ortaya çıkar ancak ömür boyu kalıcı olur.
Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

Testing for food reactions

Testing for food reactions: the good, the bad, and the ugly.
Nutr Clin Pract. 2010 Apr;25(2):192-8.
Testing for food reactions: the good, the bad, and the ugly.
Mullin GE, Swift KM, Lipski L, Turnbull LK, Rampertab SD.
Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, MD 21205, USA. gmullin1@jhmi.edu
Abstract
An increasing number of commercial tests for food allergies are marketed to consumers and healthcare practitioners with tenuous claims. The aim of this article is to provide an evidence-based review of the tests and procedures that currently are used for patients with suspected food allergy. A systematic review of the literature evaluating the validity of tests and procedures used in food reactions was performed using

IgG Antibodies Against Food Antigens

IgG antibodies against food antigens are correlated with inflammation and intima media thickness in obese juveniles.
Exp Clin Endocrinol Diabetes. 2008 Apr;116(4):241-5. Epub 2007 Dec 10.
IgG antibodies against food antigens are correlated with inflammation and intima media thickness in obese juveniles.
Wilders-Truschnig M, Mangge H, Lieners C, Gruber H, Mayer C, März W.
Clinical Institute of Medical and Chemical Laboratory Diagnostics, Medical University Graz, Austria. martie.truschnig@klinikum-graz.at
Abstract
OBJECTIVE: Systemic low grade inflammation may contribute to the development of obesity, insulin resistance, diabetes mellitus and atherosclerotic vascular disease. Food intolerance reflected by immunoglobulin G (IgG) antibodies may predispose to low grade inflammation and atherogenesis. We examined the relationship between IgG antibodies specific for food components, low grade inflammation and early atherosclerotic lesions in obese and normal weight juveniles. RESEARCH METHODS AND

Treating Irritable Bowel Syndrome

Treating irritable bowel syndrome with a food elimination diet followed by food challenge and probiotics
J Am Coll Nutr. 2006 Dec;25(6):514-22.
Treating irritable bowel syndrome with a food elimination diet followed by food challenge and probiotics.
Drisko J, Bischoff B, Hall M, McCallum R.
University of Kansas Medical Center, Kansas City, KS 66160, USA. jdrisko@kumc.edu
Abstract
OBJECTIVE: In Irritable Bowel Syndrome, the gut-associated immune system may be up-regulated resulting in immune complex production, low-grade inflammation, loss of Class I bacteria, and translocation of inflammatory mediators and macromolecules outside of the GI lumen. Since food intolerance may be one of the reasons for this upregulation, our goal was to investigate the role of food intolerance in IBS patients.

Antibodies Against Raw and Processed Food Antigens

 

Antibodies Against Raw and Processed Food Antigens

Detection of IgE, IgG, IgA and IgM antibodies against raw and processed food antigens.
Nutr Metab (Lond). 2009 May 12;6:22.
Detection of IgE, IgG, IgA and IgM antibodies against raw and processed food antigens.
Vojdani A.
822 S, Robertson Blvd, Ste, 812, Los Angeles, CA 90035, USA. drari@msn.com.
Abstract
ABSTRACT: BACKGROUND: Despite the first documented case of food allergy to cooked food in 1921 by Prausnitz and Kustner, all commercial food antigens are prepared from raw food. Furthermore,