Sayfalar

26 Haziran 2011 Pazar

Hangi gıdalar daha sık duyarlılığa neden oluyor?

Hangi gıdalar daha sık duyarlılığa neden oluyor?
Bunu genellemek mümkün değildir. Gıda duyarlılığı özgün bir konudur. Birine çok iyi gelen bir diğeri için son derece zarar verici olabilmektedir. Buna rağmen ImuPro300 metodu ile yapılan testler, süt ve süt ürünleri ile tahıl çeşitlerinin insanların büyük bir çoğunluğunda bağışıklık sistemi ile ilgili immünolojik reaksiyonlara sebebiyet verdiğini ortaya koymuştur. Gluten, yumurta akı (tavuk yumurtası), süt ürünleri ve bira/hamur mayası çok güçlü antijenler oluşmasına neden olmaktadır. Bir duyarlılık söz konusu olduğunda bunlardan mutlaka uzak durulmalıdır. Ancak bunlardan uzak durabilmek de son derece zordur, zira endüstriyel üretilmiş bir çok gıda maddesinde bu maddeler gizli bir şekilde yer almaktadırlar.

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

@Mi_DeliMiDeli