Sayfalar

İzleyiciler

27 Haziran 2011 Pazartesi

Meme kanseri tedavisinde "büyük sürpriz"

İngiltere'de yapılan araştırmalar, erkeklerde prostat kanserinin tedavisinde kullanılan ilaçların, bazı kadınlarda tedavisi zor olan meme kanserinde faydalı olabileceğini gösterdi.
Kadınlarda sık rastlanan meme kanserine prostat ilacı umut oldu. İngiltere Kanser Araştırmaları Kurumu, erkeklerde prostat kanserinin tedavisinde kullanılan ilaçların, bazı kadınlarda tedavisi zor olan meme kanserinde faydalı olabileceğini bildirildi.
BBC, tamoxifen ve aromatase gibi hormon tedavilerinin meme kanserlerinin yüzde 30'una karşı etkili olmadığını belirterek, EMBO Dergisinde yayınlanan Cambridge araştırma laboratuarı raporunun, bu tümörlerin bazılarının erkek kanserlerinde kullanılan bazı ilaçlara cevap verebildiğini gösterdiğini vurguladı.
İngiltere Kanser Araştırmaları Kurumu, bulguların "büyük sürpriz" olduğuna işaret ederek, hormonların tümörün gelişmesine ve hücrelere bölünmesinin kontrol edilememesine neden olan genleri devreye sokabileceğini belirtti.

Zayıf olmak her zaman sağlıklı değildir

İnce bir bedene sahip olmanın, her zaman kalp ve şeker hastalıkları riskinin az olduğu anlamına gelmediği belirlendi.
İngiltere'de yapılan bir araştırma, vücut yağının az olmasıyla ilgili IRS1 geninin, kalp ve şeker hastalıkları riskinin artmasıyla bağlantılı olduğunu gösterdi.
Bilim adamları 75 binden fazla kişinin genlerini inceleyerek, IRS1 geninin, kandaki kolesterol ve glikoz seviyesinin yüksek olmasına neden olduğunu tespit etti.
Araştırmaya imza atanlardan Ruth Loos, bu genin, iç organları çevreleyen ve tehlikeli olan yağ seviyesinin değil sadece deri altındaki yağ seviyesinin düşük olmasıyla ilişkili olduğunu belirtti.
IRS1 genine sahip olanların vücudunda yağın,

26 Haziran 2011 Pazar

Omurilik sıvısından Alzheimer teşhisi

Alman bilim adamlarına göre, omurilik sıvısındaki bir protein kullanılarak alzheimer hastalığının gelişimi riski yüzde 80 oranında tahmin edilebiliyor.
Alman doktorların 58 hastanın omurilik sıvısından alınan örnekleri inceleyerek 3 yıl yürüttükleri bir araştırmaya göre, omurilik sıvısındaki beta amyloid adlı bir protein kullanılarak alzheimer hastalığının gelişimi riski tahmin edilebiliyor.

Sigara İçenler Brokoli Yemesin

Sigara İçenler Brokoli Yemesin
Sağlıklı zannetiğimiz besinler belki de kronik hastalıklara sebep olup yaşamımızı tehdit ediyor. Yapıln araştırmalar şimdiye kadar herkes için yararlı olduğu söylenen bazı besinlerin faydadan çok zarar gösterdiğini ortaya çıkardı. Dr. Camille Lieners ImuPro300 adlı testle bir damla kanla sizin için nelerin yararlı, nelerin faydalı olduğunu öğrenebileceğinizi söylüyor.
Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

Hangi gıdalar daha sık duyarlılığa neden oluyor?

Hangi gıdalar daha sık duyarlılığa neden oluyor?
Bunu genellemek mümkün değildir. Gıda duyarlılığı özgün bir konudur. Birine çok iyi gelen bir diğeri için son derece zarar verici olabilmektedir. Buna rağmen ImuPro300 metodu ile yapılan testler, süt ve süt ürünleri ile tahıl çeşitlerinin insanların büyük bir çoğunluğunda bağışıklık sistemi ile ilgili immünolojik reaksiyonlara sebebiyet verdiğini ortaya koymuştur. Gluten, yumurta akı (tavuk yumurtası), süt ürünleri ve bira/hamur mayası çok güçlü antijenler oluşmasına neden olmaktadır. Bir duyarlılık söz konusu olduğunda bunlardan mutlaka uzak durulmalıdır. Ancak bunlardan uzak durabilmek de son derece zordur, zira endüstriyel üretilmiş bir çok gıda maddesinde bu maddeler gizli bir şekilde yer almaktadırlar.

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

Immunglobulin G ile Immunglobulin E arasındaki fark nedir?

IgG reaksiyonları barsak florasının rahatsız edilmesi durumunda ortaya çıkar ve siz yeme alışkanlığınızı değiştirmeye devam ettiğinizde azalır. IgE reaksiyonları ise tek tük ortaya çıkar ancak ömür boyu kalıcı olur.
Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

Testing for food reactions

Testing for food reactions: the good, the bad, and the ugly.
Nutr Clin Pract. 2010 Apr;25(2):192-8.
Testing for food reactions: the good, the bad, and the ugly.
Mullin GE, Swift KM, Lipski L, Turnbull LK, Rampertab SD.
Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, MD 21205, USA. gmullin1@jhmi.edu
Abstract
An increasing number of commercial tests for food allergies are marketed to consumers and healthcare practitioners with tenuous claims. The aim of this article is to provide an evidence-based review of the tests and procedures that currently are used for patients with suspected food allergy. A systematic review of the literature evaluating the validity of tests and procedures used in food reactions was performed using