Sayfalar

21 Ocak 2022 Cuma

Diş Etleri Neden Sızlar? Diş Eti Kanaması tedavi

Diş Etleri Neden Sızlar?

diş eti kanaması

Diş eti sızlamasının bir çok nedeni olabilir. Diş etleri çok hassastır.

Bu nedenle dişlere her zaman en iyi şekilde bakmak bu nedenle zorunludur. Bakımlı dişlerde diş eti sızlaması gibi sorunlar çok daha az görülürler. Dişlerin bakımlı olması diş sorunları ile karşılaşmanızı engellerler. Dişlerin düzenli, ve günlük fırçalanmadığı durumlarında diş eti sızlaması ve diş eti sorunları sıklıkla görülür. Dişlerin günde en az 2 defa fırçalanması bu sorunların oluşumuna engel olacaktır. Diş eti sorunları ileri dönemlerde çok daha ciddi sorunlara neden olabilir. Diş eti sızlaması, diş eti kanaması, diş eti çekilmesi bu sorunlardan bazılarıdır.

Diş Eti Kanaması Nasıl Tedavi Edilir?

Diş eti sorunları her insan görülebilen durumlardan biridir. Diş eti sızlaması beraberinde diş eti kanamasını getirir. Diş fırçalama ve sert yiyecekleri ısırma durumlarında diş eti kanaması görülebilir. Oldukça rahatsız edici bir durumdur. Diş kanaması daha çok diş eti hassas olan kişilerde sıklıkla görülür. Buda sağlıksız diş etlerinden kaynaklanır. Diş fırçalarken dişleri oldukça nazik, öne doğru hareketlerle fırçalamak gereklidir. Öncelikle bir diş hekimi muayenesi ile diş eti sorunları teşhis edilerek tedavi edilmesi gereklidir. Diş eti tedavisi alanında uzman hekimler tarafında uygulanır. Sebep olan etkenler tespit edilerek ortadan kaldırılır. Basit şekilde diş eti kanaması durdurmak ancak düzenli diş bakımından geçer.

Diş eti sızlaması durumunu ortadan kaldırmak için dişlerin sağlıklı olması gereklidir. Sağlıklı dişlerde sızlama sorunu ortaya çıkmaz. Diş etinde oluşan sızlama için öncelikle diş hekimi muayenesi gereklidir. Hekim kontrolünden sonra önerdiği tedavi uygulanır. Diş eti sorunlarında tedaviye geç kalındığında diş kökleri zarar görür ve diş kaybına dahi neden olabilir. Sorunun bu kadar ileri gitmemesi için diş eti sızlaması ve diş eti kanamasının önüne bir an önce geçilmelidir.



Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları
Diş Etleri Neden Sızlar? Diş Eti Kanaması tedavi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

@Mi_DeliMiDeli