Sayfalar

12 Ağustos 2011 Cuma

Gözde Kızarıklık Kaşıntı ve Yanma Hissi


Gözde kızarıklık, kaşıntı ve yanma hissi birçok durumda görülebilir. Bu problemlerden ve nedenlerinden kısa kısa bahsedelim.
Gözde kaşıntı genellikle alerjik durumlarda kendisini gösterir. Bunun dışında göz kapağı iltihabında ve göz kapağının diğer problemlerinde de kaşıntı görülebilir. Yine göz kuruluğu da gözde kaşıntının nedenleri arasındadır.
Yine gözde yanma da alerjik durumlarda sıklıkla görülür. Gözde yanmanın diğer nedenleri; kornea enfeksiyonları, konjunktiva enfeksiyonları, göz kuruluğu ve göz kapağı iltihaplanmasıdır.
Gözde kızarıklığın nedenlerinden kısaca bahsedersek, bunlar; yorgunluk, uykusuzluk, göze yabancı bir cisim kaçması, alerjik durumlar, lens(göz merceği) problemleri, göz kuruluğu, üveit, göz kapağı sorunlarıdır.
Tüm bunlar (gözde yanma, kızarıklık ve kaşıntı) günlük yaşamımızda sıkça karşılaştığımız problemlerdir. Genellikle kendiliğinden kısa sürede geçer. Eğer uzun süre şiddetini artırarak devam ediyorsa en kıza zamanda bir göz doktoruna başvurmanızda fayda vardır.
Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

@Mi_DeliMiDeli