Sayfalar

İzleyiciler

22 Ağustos 2011 Pazartesi

Küçük Delikten (Minimal İnvaziv) Kalp Kapağı Değiştirme Ameliyatı

Küçük Delikten (Minimal İnvaziv) Kalp Kapağı Değiştirme Ameliyatı

Minimal invaziv Kalp ameliyatları 7 cm den küçük bir kesiden yapılan kalp ameliyatlarıdır.

Kalbin kulakçıkları arasındaki deliklerle (ASDler) kalbin karıncıkları arasındaki deliklerin (VSDler) kapatılması ameliyatları ile aort ile akciğer atar damarı arasında olmaması gereken damarların (PDA) bağlanması işlemi Türkiyede ilk kez Prof. Dr. Oztekin OTO tarafından 5cm lik bir delikten yapılmaya başlandı.

Aort kapak değiştirme ameliyatı ile mitral kapak değiştirme ameliyatlarını da aynı şekilde gerçekleştirebildiklerini söyleyen Prof. Dr. Öztekin OTO, aort kapaklarını göğüs kemiğinin üst 1/3 kısmındaki kesi ile; mitral kapakları ise göğüs kemiğinin alt 1/3 kesiminde yaptıkları 5 cm lik kesi ile değiştirdiklerini söyledi.

Patenti kendisine ait olan özel bir kanül yardımıyla, açık kalp tekniği ile bu ameliyatları gerçekleştiren OTO, son 3 yılda başta Avrupa Kardiyoloji derneğinin Barselona ve Stokholmde düzenlediği 24 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen kongreler olmak üzere çeşitli ülkelere davet edilerek hem kalp deliklerinin kapatılması hem de minimal invazie kalp kapak ameliyatları konusunda konferanslar vermiş.

İzmirde hem SSK lı ve Bağkurlu hastaları hem de Emekli sandığı hastalarını bu yöntemle çocuk hastalar dahil olmak üzere ameliyat eden Prof. Dr. OTO, ameliyat tekniği hakkında şunları anlattı:

Bu ameliyatların riski büyük kesi ile yapılan ameliyatlardan fazla değildir.

Aksine ameliyat sonrasında yara iyileşmesi problemi daha da az olmaktadır.

Küçük kesiden yapılan kalp ameliyatları kozmetik açıdan avantajlı olmasının yanısıra ameliyat sonrasında da önemli konfor getirmektedir. Hastaların ameliyat sonrasında 1 ay kadar uyurken sırtüstü uyumalarını önermekteyiz. Oysa bu tür yaptığımız ameliyatlardan sonra hasta istediği gibi uyuyabilmekte ve hareket edebilmektedir. Böylece çok yaşlı hastaların özellikle aort kapaklarının değişimi de hasta için konforlu bir şekilde gerçekleşebilmiş olmaktadır.
Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları