göz yorgunluğu tabiî ki bir belirti, bir hastalık değil başlı başına. Birçok göz rahatsızlığının bir anlamda bize verdiği bir sinyal, bir belirti. Bizim ondan uyarılmamız, belirli bir şekilde tedbir almamızı göz bize bir şekilde uyarıyor. Bu tabi gelişen Dünya’nın bir hastalığı. Günümüzde tabi bütün işlerimizi aşağı yukarı özellikle eğitimli kişililerde herkes bilgisayara giriyor, internetle uğraşıyor, okuyor. Dolayısıyla göz yorgunluğu kaçınılmaz bir şekilde karşımızda, oldukça sık görüyoruz göz yorgunluğunu. Dediğim gibi özellikle birçok göz rahatsızlığının bir belirtisi mutlak surette araştırma , bir inceleme gerekliliği ortaya çıkartan bir problem.
göz Yorgunluğunun belirtileri Nelerdir
göz yorgunluğu olan kişilerde genellikle ana problem gözdeki bir takım ağrılar, sulanma şikayetleri şeklinde karşımıza çıkıyor. Bazen baş ağrısı olabiliyor. Tamamen gözden bağımsız bir şekilde. Genellikle bu göz yorgunluğu yakında, yakın aktivitelerinde, okurken, bilgisayar kullanırken ortaya çıktığı için daha çok bu işler sırasında, bu şeyleri yaparken kişinin bir yorulması, uykusunun gelmesi. Sıklıkla mesela biz kitap okurken uykumuzun gelmesini biz normal karşılarız aslında bu normal bir şey değildir. Uyku geliyorsa aslında mutlaka bir şeyler vardır. Bunu araştırılması lazım. O da bir göz yorgunluğu belirtisi aslında. göz yorgunluğu olduğu zaman kızarıklık olabiliyor bazen aşırı zorlamaya devam ederse. Kişi ama genellikle göz yorgunluğunu hissettiği zaman ne yapıyor? Bırakıyor yaptığı aktiviteyi. Bu da tabi onun bir takım profesyonel hayattaki başarısını azalmasına yol açıyor. İş yaşamında bazen başarısızlığa yol açıyor. Bazen de okul başarısını bozuyor. Bazen bazı kişiler hırstan dolayı, işte kişilik özelliğinden dolayı devam ediyorlar bu göz yorgunluğu halde bu aktivitelerde. O zamanda başka göz problemlerine zemin hazırlıyorlar. Bunlarda ne olabiliyor? İşte bazen arpacık dediğimiz konjoktivit gibi gözün etrafında meydana gelen bazı problemler ortaya çıkıyor.
göz Yorgunluğunun tedavi Yöntemi Nasıl Belirlenir
göz yorgunluğu eğer varsa muhakkak surette tedaviye geçmeden önce nedenini bulmamız gerekiyor. Nedenlerini bulmak için ayrıntılı bir göz muayenesi yapılacak. Yapıldıktan sonra, doktor nedenini saptadıktan sonra tabiî ki bu nedene göre bir tedavi yapmak bu hastalığın en önemli tedavi yöntemi. Nedenleri sıralayacak olursak öncelikle hipermetrop veya astigmat şeklinde bir göz kusuru en önemli neden. Ondan sonra ikinci sıklıkla bir takım, bizim çok ilk bakışta görünmeyen gizli şaşılık dediğimiz yani az miktardaki şaşılıklar, göz kaymaları bunlar var ikinci grupta. Daha sonra göz kuruluğu önemli bir nedenini oluşturuyor göz yorgunluğunun. Arkasından daha ciddi göz problemleri geliyor. Bunlar tabi daha az sıklıkta görünen mesela gözün görme derecesinin düşük oluşuyla karakterize, tam görmüyorsa, yüzde yüz görmüyorsa, gözümüzde bir handikap varsa bu bir göz tansiyonuna bağlı olabilir, retinayla ilgili bir problemle olabilir veya başka bir nedenlerle olabilir. O zaman tabi normale göre daha çabuk yorulacaktır. Çünkü gözün çalışması bir ölçüde handikaptan dolayı zayıf.
Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları