Sayfalar

İzleyiciler

29 Aralık 2011 Perşembe

Travma şiddet eğilimini tetikliyor

Kafa veya beyin travması geçirenlerde şiddet eğiliminin arttığı ortaya kondu.
Sonuçları PLoS Med dergisinde yayımlanan araştırmada, Oxford üniversitesinden Seena Fazel başkanlığında, kafa veya beyin travması geçirmiş 22 bin 914 İsveçlinin 1973 ile 2009 yılları arasındaki verileri incelendi.
Kafa veya beyin travması geçirenler arasında şiddete başvuranların oranının yüzde 8,8 ile genel olarak toplumdaki oran olan yüzde 2,5'ten çok yüksek olduğu görüldü. Çevresel faktörlerin de dahil edilmesiyle bile bu oranın ortalamanın iki katı olduğu tespit edildi.

Epilepsi hastaları aklandı

28 Aralık 2011 Çarşamba

Nörodermatit riskini artıran üç gen bulundu!

Bilim adamları, nörodermatit riskini önemli oranda artıran üç gen buldu.
Sonuçları Nature Genetics dergisinde yayımlanan araştırmada bilim adamları, 12 ülkeden 10 binin üzerinde nördermatitli hasta ve karşılaştırma için 40 bin sağlıklı insanın verilerini değerlendirdi.

22 Aralık 2011 Perşembe

Tırnak yemenin altındaki gerçek

Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Esra Görgün, ''Tırnak yeme alışkanlığı, stresin belirtisi olabilir ancak bizce hastalık olarak kabul görmüyor'' dedi.

Görgün, yaptığı açıklamada, bu alışkanlığın, psikolojik kökenli olduğuna inanıldığını belirterek, tırnak yeme alışkanlığının toplumda farklı algılandığını ancak bu algının doğru olmadığını söyledi.
Stres ve endişeli durumlarda, daha fazla tırnak yeme davranışına rastladıklarını anlatan Görgün, şöyle konuştu:
''Tırnak yiyen her çocukta ya da ailesinde bir problem vardır diye bir şey söz konusu değildir. Bazen tırnak yeme öğrenilmiş de olabiliyor. Ailede herhangi birilerini gören çocuk, bazı davranışları nasıl ki taklit ediyorsa bunu da sorgulamadan taklit edebilir. Tırnak yeme alışkanlığı, stresin belirtisi olabilir ancak bizce hastalık olarak kabul görmüyor.''

21 Aralık 2011 Çarşamba

Kuş gribi virüsünü laboratuvar ortamında ürettiler

Bilimadamları kuş gribi virüsünü laboratuvar ortamında üretmeyi başardı.

Hollanda'daki Erasmus Tıp Merkezi ve ABD'nin Wisconsin Üniversitesi'nde yürütülen araştırma, tehlikeli virüsün mutasyona uğraması ve insandan insana bulaşmaya başlaması olasılıklarına karşı büyük önem taşıyor.

Laboratuvar ortamında üretilen virüs, memeliler arasında çok daha kolay yayılabiliyor.

15 Aralık 2011 Perşembe

Kitap Özetleri, Kitap Özeti / E-Kitap - E-book

Kitap Özetleri, Kitap Özeti / E-Kitap - E-book: Ah sağlık ah; Sudaki balık misali sorun yokken farkına bile varmadığımız; kaybedince yanıp yakındığımız' Bilinç öyle ilginç bir mekanizma ki günlük yaşamda bedenimizin, organlarımızın varlığını bize fark ettirmiyor bile, aynaya bakmadıkça burnumuzun gerisinin farkında değiliz, ancak elimizi kolumuzu görüyoruz. Oysa ağrı, her şeyi değiştiriyor. Bilince baskın çıkıyor ve ağrı olunca başka hiçbir şey düşünemez oluyoruz; kimi zaman doktora gitmeyi bile.

- Sent using Google Toolbar

E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

13 Aralık 2011 Salı

Şeker hastalarının ihmali körlüğe davetiye çıkarıyor - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Şeker hastalarının ihmali körlüğe davetiye çıkarıyor - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Dünya Göz Hastanesinden Prof. Dr. Tayfun Bavbek, diyabetik göz hastalığının ortaya çıkmasında birinci faktörün diyabetin yaşı, ikinci faktörün ise diyabet kontrolü olduğunu belirterek, ''10 senelik bir diyabetik hastanın gözlerinde bu sürede diyabetik bir bulgu çıkmasa dahi her sene mutlaka muayene olmak zorunda. Hayatı boyunca gözlerini hiç kontrol ettirmezse, yüzde 100 görme kaybına uğrar'' dedi.

- Sent using Google Toolbar

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Güzellik Salonu / Güzellik - Bakım: Liposuction Zayıflatma Değil, Bir Şekillendirme Am...

Güzellik Salonu / Güzellik - Bakım: Liposuction Zayıflatma Değil, Bir Şekillendirme Am...: Liposuction’da fazla yağ çekilmesi ve sıvı takviyesi yapılmaması damarlarda pıhtı oluşumuna neden oluyor. Marmara Üniversitesi T...

Yaşam ve İnsan için herşey

12 Aralık 2011 Pazartesi

Liposuction ( liposhaping ve liposculpture )

Liposuction, vücutta belli bölgelerde birikim yapan yağların, küçük bir delikten girebilecek ince bir kanül yardımıyla vakum yapılarak çıkarılması işlemine denir. Liposuction, suction lipektomi, lipoplasti, gibi terimler de aynı anlamda kullanılıyor. Halk arasında yağ alma, yağ aldırma, yağ emme gibi terimler de aynı ameliyatı adlandırmada kullanılıyor. Lipoinjection ve lipofilling, yağ hücrelerinin, liposuction yöntemi ile bir yerden alınıp başka bir yere injekte edilerek dolgu amacıyla uygulanışı, liposhaping ve liposculpture terimleri, liposuction ile birlikte yağ injeksiyonu da yapılarak vücudun yeniden şekillendirilmesi anlamına gelir.

Bölgesel yağ birikimleri spor yapmaya, ısrarlı diyet programlarına rağmen bir türlü yok edilemeyen inatçı birikimler olarak karşımıza çıkar. Hani “Spor yapıyorum, olmuyor… Diyet yapıyorum, olmuyor… Denemediğim bir şey kalmadı. İstediğim kiloya ulaştım, yine de bu çıkıntılardan kurtulamadım.” diye

Dışkı nakli hayat kurtarıyor

Bir insandan diğerine dışkı nakli ilk bakışta mide bulandırıcı olarak gelse de bazı durumlarda hayat kurtarabiliyor.
Bazı doktorlar, belli hastalıklarda dengesi bozulan kalın bağırsakları tekrar yararlı bakterilerle doldurmak için bu yönteme başvuruyor.




İngiltere'de Clostridium Difficle Enfeksiyonu (CDI) vakalarında bu yöntemi kullanan tek doktor olduğunu belirten Alisdair MacConnachie, bunun kanıtlanmış bir tedavi şekli olduğunu söylüyor.

11 Aralık 2011 Pazar

Jinekolojide Lazer, Lazer Cerrahisi

Lazer Cerrahisi, Kadın Doğumda Lazer

 Jinekolojide Lazer, Lazer Cerrahisi
 
Günümüzde tüm klasik jinekolojik ameliyatların bir çoğu endoskopik cerrahi ile yapılabilmektedir. Endoskopik cerrahide yeni ufuklar açan laser ışığın stimule radyasyon emisyonu yoluyla arttırılması  sonucu elde edilen, yüksek enerji kapasitesine sahip olan ve öteki enerji tiplerinden farklı özellikler taşıyan bir enerji tipidir.

Jinekolojide (Kadın Hastalıklarında) Hangi Tip Lazerler Kullanılır?

Rahim Ameliyatı, Histerektomi, Rahim Alınması

Histerektomi ,Rahim ameliyatı, rahim operasyonu nedir?
Histerektomi rahim alınması operasyonudur. Menopoz sonrası veya menopoza yakın yaşı olan kadınlarda genellikle beraberinde yumurtalıklar da alınır. Eğer yaş 40'ın altında ise ve yumurtalıklarda gözle görülen sorun yoksa en azından biri bırakılır.

Hangi durumlarda rahim çıkartılması ameliyatı yapılır?
ü Uterus (rahim) myomları: Myomlar kadınlarda en sık karşılaşılan iyi huylu tümörlerdir ve bu yüzden histerektomilerin çok geniş bir bölümünden sorumludurlar. Myomlar anormal kanama, pelvik ağrı veya bası gibi şikayetlerden ameliyat gerektirir.
ü Düzensiz kanamalar:Bu tür hastalarda ilaç tedavisi etkili olmazsa veya hasta ilaç tedavisini kabullenemezse ameliyat düşünülür.
ü Adet ağrılarının şiddetli olması
ü Kasık ağrıları, rahim sarkması, kanser öncesi belirtiler:
ü Doğum kompliksyonları: Acil histerektomiler daha ziyade doğumla ilgili komplikasyonlarda uygulanır. Doğum sonrası rahim kanamasının durdurulamaması, tamir edilemeyen rahim yırtıkları, bebeğin eşinin-plasentanın ayrılmaması olgularında gerekli olabilir.
ü Ayrıca; Endometriozis (Rahim içinde bulunması gereken rahim içi zarının rahim dışında bulunması), rahim ve yumurtalık kanseri, iyi huylu yumurtalık tümörlerinde histerektomi yapılabilir. Rahim ve yumurtalıkları tutan ciddi enfeksiyon ve abse gelişiminde histerektomi gerekebilir.
Histerektomi için kullanılan cerrahi teknikler nelerdir?

Jinekolojik Ameliyatlar, Ameliyat Öncesi, Sonrası

Jinekolojik ameliyatlar, ameliyat öncesi, ameliyat sonrası, ameliyat riski ve jinekolojik ameliyat riskleri nelerdir?

Preoperatif (Ameliyat Öncesi) Bakım

Hastanın Detaylı Öyküsü Ve Muayenesi:

Öykü ve hastalığın hikayesi çok önemlidir, mutlaka en detaylı bir şekilde alınmalıdır. İlaç kullanımı olup olmadığı sorulmalıdır. Antibiyotikler, röntgen ilaçları, radyoopak maddeler, ve ağrı kesiciler ile alerjik reaksiyon geçirip geçirmediği özellikle sorulmalıdır. Sigara, alkol

Cinsel Yaşam Cinsellik Cinsel Sorunlar: Adet Siklusunun Oluşumu

Cinsel Yaşam Cinsellik Cinsel Sorunlar: Adet Siklusunun Oluşumu: Adet Siklusunun Oluşumu Adet siklusu, regl, bir adet döneminin ilk gününden bir sonraki adet döneminin ilk gününe dek olan sü...

seksualite,seks,cinsel yaşam,sexual,cinsel hastalıklar

Adet Siklusu (Döngüsü) Mestruasyon Adet Nedir?

Adet Siklusu (Döngüsü) Mestruasyon Adet Nedir?

Adet Siklusu (Döngüsü)
Mestruasyon
Adet Nedir?



Adet siklusu (döngüsü) ilk adetten (menarş) son adete (menopoz) kadar süren, adet kanaması ile karakterize, amacı üreme ile neslin devamı olan ve tüm

Cinsel Yaşam Cinsellik Cinsel Sorunlar: Ters Rahim, Rahmin Ters Olması Retrovert Uterus

Cinsel Yaşam Cinsellik Cinsel Sorunlar: Ters Rahim, Rahmin Ters Olması Retrovert Uterus: Ters Rahim, Rahmin Ters Olması Retrovert Uterus Normalde rahim karın boşluğunda yer alan ve ters armut şeklinde bir ...

seksualite,seks,cinsel yaşam,sexual,cinsel hastalıklar

'Akciğer kanserinin nedeni sigara' - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

'Akciğer kanserinin nedeni sigara' - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) sorumlusu Dr. Dilek Çürük, Akciğer kanserinin yüzde 90 nedeninin sigara kullanımından kaynaklandığını belirterek, ''Sigara bütün organlarda kanser riskini arttırırken, hamile kadınlarda düşük ve bebek gelişiminde, geriliğe neden oluyor'' dedi.

- Sent using Google Toolbar

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

10 Aralık 2011 Cumartesi

Kolesterol tartışmasında yeni iddia - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Kolesterol tartışmasında yeni iddia - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Tartışmalar üzerine bilim kurulu toplama kararı alan Sağlık Bakanlığına gönderdiği yazıda, ''Statinin hücreleri öldürdüğünü, canlılık mekanizmasını bozduğunu'' öne süren Durmuş, bu ilaçların aynı zamanda ''cinsel fonksiyon bozukluğuna yol açtığını'' iddia etti.
''Kolesteroldaki Kaos'', ''Çarmıha Gerilen Molekül'' ve ''Kolesterol ve Akıl Oyunları'' isimli kitapları bulunan uzman biyolog Mevlüt Durmuş, Sağlık Bakanlığına gönderdiği yazıda, kolesterol ilaçlarının yan etkileriyle ilgili uluslararası alanda yürütülen araştırmaların sonuçlarına dikkati çekti.
Sağlık Bakanlığına gönderdiği yazıda, ilaçların etkinliğiyle ilgili ''mutlak fayda''nın önemine işaret eden Durmuş, ilaç ve deney araştırmalarında kontrol grubu üzerinde deneyin-çalışmanın etkili olup olmadığının tartışıldığını hatırlattı.

- Sent using Google Toolbar

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı: Çocukların dişçi korkusunu nasıl yeneriz

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı: Çocukların dişçi korkusunu nasıl yeneriz: Çocukların dişçi korkusunu yenmek mümkün Çocukların diş hekimi korkusunu yenmelerinde anne-baba ile diş hekiminin ortak hareket etmesini...

*******************************Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek SağlığıHamilelik - Tüp Bebek - Doğum-- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

9 Aralık 2011 Cuma

Otopsi - Otopsi Videoları - Otopsi Resimleri

Bu özet kullanılabilir değil. Yayını görüntülemek için lütfen burayı tıklayın.

Kök hücre çalışmalarında hayal kırıklığı!

Embriyonik kök hücreleri insanlarda test eden ilk firma olan Geron bu alanı terk ettiğini açıkladı.

ABD’de yayımlanan Nature Dergisi’nde yer alan habere göre, insan embriyonik kök hücrelerinden elde edilen dokuların hastalık tedavisinde kullanımı konusunda ABD’de yapılan çalışmalar, 10 yıl süren duraklama evresinden sonra Eylül 2010’da Geron firması tarafından yeniden başlatılmıştı. Bu klinik araştırmalar sonucunda insan embriyonik kök hücrelerinden elde edilen dokular, insan vücudundaki spesifik organlardaki hasarların tedavisinde kullanılacaktı. Ancak, embriyonik kök hücreleri insanlarda test eden ilk firma olan Geron bu alanı terk ettiğini açıkladı.

5 Aralık 2011 Pazartesi

Uykuyu sevenlerin artık bir mazereti var!

Yapılan bir araştırmaya göre uykuyu sevmek bazı insanların genlerinde bulunuyor.
Edinburgh Üniversitesi ve Münih'teki Ludwig Maximilians Üniversitesi'nden bilim adamları, Avrupa'da 10 binden fazla kişi üzerinde yaptıkları araştırmada, ''ABCC9'' adlı gene sahip olanların, bu gene sahip olmayanlara göre yaklaşık 30 dakika daha fazla uyku ihtiyacı hissettiğini belirledi.

2 Aralık 2011 Cuma

Kolesterolle ilgili bilimsel gerçekler

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, ''Kolesterol ilacı kullanmak tam bir abonelik sistemidir'' dedi. İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Anabilim Dalları Öğretim Üyesi Canan Efendigil Karatay da ''Kolesterol damarları tıkamaz. Damarları tıkayan kolesterol değil, kan pıhtısıdır" şeklinde konuştu

''Kolesterolle ilgili bilimsel gerçekler'' başlığı altında Hyatt Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Aydın, kolesterolü ortalamanın altında olanların başka hastalıklara çok daha fazla yakalandıkları yönünde birçok araştırma olduğunu, ancak bu araştırmaların birtakım insanlara ticari açıdan bir şey kazandırmadığını, bu yüzden de ibrenin kolesterol karşıtı kampanya yürütenlerin lehine olduğunu savundu.

Kolesterol ilaçları kullanılmalı mı? - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Kolesterol ilaçları kullanılmalı mı? - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Türk Kardioloji Derneği, son günlerde bazı doktorlar tarafından ortaya atılan, kolesterol düşürücü ilaçların (statinler) kullanılmaması gerektiği yönündeki iddialara yönelik olarak basın toplantısı düzenledi.
Toplantıya, Dernek Başkanı Prof. Dr. Oktay Ergene, Dernek Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Atasoy ve İstanbul Memorial Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez katıldı.
Prof. Dr. Ergene, bilimsel çalışmaları ve araştırma çalışmalarını yorumlayamayan, yorumlamayı bilmeyen, tıp dünyası içinden ve dışından şöhret amaçlı söylemler geliştiren birtakım spekülatörlerin ortaya attığı, yüksek kolesterol seviyelerinde kullanılan ilaçların ve özellikle, statinlerin yararsız olduğu ve çok sayıda yan etkilerinin olduğu gibi söylemlerin kamuoyunda çok ciddi tedirginliğe ve kaosa yol açtığını söyledi.

- Sent using Google Toolbar

Genel Sağlık Sağlıklı Yaşam / İlkyardım / sağlık Haberleri

1 Aralık 2011 Perşembe

Şekerli içeceklere dikkat! - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Şekerli içeceklere dikkat! - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: - Sent using Google Toolbar

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Migren toplumun yüzde 80'inde var - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Migren toplumun yüzde 80'inde var - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Prof. Dr. Macit Selekler, "Gerilim tipi baş ağrısına toplumun yüzde 70-80'inde rastlanır. Migrense, toplumun yüzde 15-20'sinde görülür. Yani her 5-6 kişiden biri migrenlidir" dedi.

- Sent using Google Toolbar

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

İnternet bağımlıları dikkat! - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

İnternet bağımlıları dikkat! - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları E.A. Hastanesi (BRSHH) bünyesinde açılan İnternet Bağımlılığı Polikliniği’nde, internet bağımlısı kullanıcılar tedavi görüyor.

- Sent using Google Toolbar

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

27 Kasım 2011 Pazar

Sağlık - Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri: Kısa boy, gen eksikliğinden!

Sağlık - Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri: Kısa boy, gen eksikliğinden!: Amerikalı araştırmacılar boy farkının gen ‘eksikliğinden’ kaynaklandığını belirledi. Bu genetik anormallik, “kopya sayısı değişkeni” denen,...

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

Kısa boy, gen eksikliğinden!

Amerikalı araştırmacılar boy farkının gen ‘eksikliğinden’ kaynaklandığını belirledi.
Bu genetik anormallik, “kopya sayısı değişkeni” denen, kromozom içindeki değişikliklerin ürünü.

Bir hücrenin DNA (genetik kodumuzu içeren asit) kopyalanması sırasında, bir ya da daha fazla sayıda genin ya ‘silindiği’ ya da iki katı kopyalandığı görüldü.
Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

25 Kasım 2011 Cuma

Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Yeni çağın uyurgezerliği 'uyur yazarlık'

Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Yeni çağın uyurgezerliği 'uyur yazarlık': Teknolojideki gelişmeler, ortaya değişik hastalıklar da çıkartıyor. Bunlardan en yenisi 'uyur yazarlık'. Cep telefonlarıyla haberleşmenin...

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

24 Kasım 2011 Perşembe

Gözleri bilgisayarlardan korumanın yolları!

Bilgisayar kullanırken göz sağlığınız için bu konulara dikkat edin.
Günümüzde, yoğun bir iş hayatına sahip olan kişilerin bilgisayar başında olma süreleri günde yaklaşık 7-8 saati bulabiliyor. Sürekli bilgisayara bakılarak çalışılması ise gözlerde olumsuz etkilere yol açabiliyor. Doktorsitesi.com’un üye uzmanlarından göz doktoru Op. Dr. M. Erman Emre bilgisayarların dikkat edilmediğinde göz sağlığına zarar verebildiğini vurgulayarak alınabilecek önlemleri sıraladı.

Uykusuzluğun nedeni nedir

Uykusuzluğun nedeni bulundu

"Journal of Neuroscience" adlı dergide yayımlanan araştırma, uykusuzluğun temel nedeninin kimyasal olduğunu ortaya çıkardı.
İnsan zihninin en gizemli yanlarından biri olarak kabul edilen uykunun, biyolojik süreçler, çevresel etkenler ve davranış örüntüsü arasındaki hassas bir denge tarafından düzenlendiği biliniyor, ancak bu süreçte rol oynayan mekanizmalar henüz tam olarak çözülemedi.

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı: Çocuklarda apandisit

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı: Çocuklarda apandisit: Çocuklarda apandisite dikkat! Çocuklarda apandisitin, iltihap durumunda daha çabuk patladığı bildirildi. Alman Aerztezeitung gazetesinin...

*******************************Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek SağlığıHamilelik - Tüp Bebek - Doğum-- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

23 Kasım 2011 Çarşamba

Sıtma Hastalığı Hakkında

Sıtma Hastalığı

Sıtmanın teşhisi nasıl yapılır ?
Hastanın kan hücrelerinde bir sıtma parazitinin bulunmasıyla. Sıtmalı bir bölgede bulunmuş olan kişide periyodik titremeler ve ateş yükselmesi görüldüğü zamanlar bu hastalıktan şüphe edilmelidir.

Sıtmayı önleyici bir aşı var mıdır ?
Hayır.

Bu hastalık nasıl önlenebilir ?
Sivrisineklerin üremesi için yararlı yerleri ortadan kaldırılması veya kontrol altına alınmasıyla. Mikroplu sivrisineklerin bulunduğu bilinen yerlerde cibinlik, kapı ve pencerelerde sinek teli kullanılmasıyla. Bu şekilde hastalığı getirebilecek sivrisineğe karşı korunulmuş olunacaktır.

Sıtmanın etkili tedavi yolu var mıdır ?

Sıtma Mikrobu Nedir? Sıtma Mikrobu Hakkında

Malaria - Sıtma Malarya Hastalığı ve Tedavisi

Sıtma Mikrobu


Plazmodiler amibe benzeyen, mikroskopta görülebilen tek hücreli parazitlerdir. Çoğalmaları iki safhada olur. Birincisi, cinsî üreme safhasıdır ve sivrisineklerde vukû bulur. İkincisi, cinsî olmayan çoğalma safhasıdır ki, insan alyuvarlarında olur.

Enfeksiyonun kaynağı genellikle hasta bir şahıs veya belirtisiz bir taşıyıcıdır. Sıtma, sivrisineklerle bulaştığı gibi, hastalıklı kan nakilleriyle veya bulaşık şırıngalarla da geçebilir.

Sıtma Belirtileri

Sıtma Belirtileri

Sıtmanın özelliği belirtilerin nöbetler halinde gelmesidir. Nöbet başlamadan birkaç gün önce halsizlik, neşesizlik, iştahsızlık, başağrısı, sırt ve bacak ağrıları olur. Nöbet, şiddetli titremeyle yükselen ateşle başlar, terlemeyle sona erer. Fakat ateşsiz vakalar da olabilir. Tersiyana ve quartanada titreme çok fazladır. Hastanın bütün vücûdu sarsılır, çeneleri birbirine çarpar. Nabız hızlanır, başağrısı, sinirlilik, kollarda ve bacaklarda ağrılar olur.

Sıtma Hastalığı Hakkında

 Sıtma Hastalığı

Sıtmanın teşhisi nasıl yapılır ?
Hastanın kan hücrelerinde bir sıtma parazitinin bulunmasıyla. Sıtmalı bir bölgede bulunmuş olan kişide periyodik titremeler ve ateş yükselmesi görüldüğü zamanlar bu hastalıktan şüphe edilmelidir.

Sıtmayı önleyici bir aşı var mıdır ?

Kahve rahim kanseri riskini azaltıyor

Kahve rahim kanseri riskini azaltıyor

ABD'de yapılan bir araştırma, kahve tüketiminin, rahim kanseri riskini azaltmakta etkili olabileceğini ortaya koydu.
Günde 4 bardak ya da daha fazla kahve tüketen kadınların rahim kanserine yakalanma riskinin, günde ortalama 1 bardak ya da daha az kahve içenlere göre dörtte bir oranında azaldığı belirlendi.
Yaklaşık 67 bin Amerikalı katılımcının yer aldığı araştırmayı yürüten uzmanlardan Edward

Tuz doğru kullanıldığında faydalı

Tuz doğru kullanıldığında faydalı

Günlük beslenme düzeninde tuzu makul miktarda kullanmanın, aşırı ya da az miktarda tuz tüketimine oranla daha sağlıklı bir yaklaşım olduğu bildirildi.
Kanada'daki McMaster Üniversitesinden uzmanlar, iki ayrı klinik teste katılan yaklaşık 30 bin kişiden alınan idrar örneklerindeki sodyum ve potasyum oranlarını inceledi.

22 Kasım 2011 Salı

Cenin, kök hücreyle annesini iyileştiriyor!

ABD'de bilimadamları, anne rahmindeki ceninin kök hücre göndererek annesini iyileştirdiğini belirledi.
New York'taki Mount Sinai Üniversitesi'nde yapılan çalışmada araştırmacılar, normal dişi farelerle, bütün vücut hücrelerinde yeşil renkli floresan ışığı yayan protein üretmesi için genetik değişime uğratılmış erkek fareleri çiftleştirdi.

21 Kasım 2011 Pazartesi

Pnömokok Nedir - Nasıl Korunuruz - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Pnömokok Nedir - Nasıl Korunuruz - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Çocuğunuzu Pnömokoktan Koruyun!

Pnömokok, bazı bakterilerin neden olduğu, erişkinler de dahil olmak üzere daha çok 5 yaşın altında olan çocukları etkisi altına alan çok tehlikeli bir hastalıktır.
Solunum yolu ile bulaşan, zatürre, menenjit, orta kulak iltihabı, sinüzit ve bakteriyemi gibi hastalıklara neden olan pnömokok, her yıl 1.2 milyon çocuğun ölümüne neden olmaktadır. Erişkinlerde ise daha çok orta kulak ve sinüzitin başlıca nedeni olarak görülmektedir.

- Sent using Google Toolbar

*******************************Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek SağlığıHamilelik - Tüp Bebek - Doğum-- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

18 Kasım 2011 Cuma

Kan grubu, felç riskini etkiliyor!

Harvard Üniversitesi'nde yürütülen bir araştırmaya göre kan grubu, felç riskini etkileyebilir. En riskli durumdakiler ise kan grubu AB olanlar.

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı Brigham and Women's Hospital'dan uzmanlar tarafından yürütülen bir araştırma, AB kan grubuna sahip insanların ve B kan grubuna sahip kadınların felç geçirme riskinin, kan grubu 0 olanlara oranla daha yüksek olduğunu gösterdi.

15 Kasım 2011 Salı

Alışmadık Alışmayacağız: 893 Türk kobay, ilaç şirketlerinin kurbanı oldu

Alışmadık Alışmayacağız: 893 Türk kobay, ilaç şirketlerinin kurbanı oldu: 893 Türk kobay, ilaç şirketlerinin kurbanı oldu Amerika'da yaptıkları araştırmalarda ürettikleri ilacın yararlı olduğuna dair herhangi b...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

14 Kasım 2011 Pazartesi

Kalbin için dişine iyi bak!

Tayvanlı bilim adamları, yaklaşık 7 yıl, kalp hastalıkları ve beyin damarları rahatsızlıkları geçmişi olmayan 100 binden fazla kişinin sağlık durumunu inceledi.
Araştırma, yılda en az 2 kez diş hekimine giderek dişlerini ve diş taşlarını temizletenlerin kalp krizi geçirme riskinin, hiç diş hekimine gitmeyen ya da 2 yılda bir kez gidenlerden yüzde 24, beyin kanaması geçirme riski olanlardan ise yüzde 13 az olduğunu gösterdi.
Araştırma sonuçları, Amerikan Tıp Derneği'nin bu yıl ABD'nin Orlando kentinde düzenlenen toplantıda sunuldu.

Erken adet geç menopozda meme kanseri riski

 Uzmanlara göre erken adet yaşı ve geç menopoz, doğum yapmamak veya ilk doğum yaşının 30'dan büyük olması, emzirmeme veya az emzirme ve aile öyküsü meme kanseri görülme riskini 2-3 kat artırıyor.

Medicana International Ankara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Jehat Kutlay, dünyada her yıl bir milyondan fazla yeni meme kanseri olgusu saptandığını söyledi. Beklenen yaşam süresinin uzaması, yaşam tarzı değişikliği ve diğer hastalıkların tedavisindeki gelişmeler nedeniyle meme kanseri görülme sıklığının giderek arttığını anlatan Kutlay, 50 yaşında ise her 50 kadında 1'e ulaştığını belirtti.

Televizyon depresyonu tetikliyor

 Günde 3 saat ya da daha uzun bir süreyi televizyon önünde geçiren kadınların depresyona girme riski daha az televizyon izleyen kadınlara oranla yüzde 13 daha fazla.

Harvard Üniversitesinden bilim adamlarının yaklaşık 50 bin kadının katılımıyla 1992 ve 2006 yılları arasında yaptığı çalışma, televizyon seyretmek yerine egzersiz yapan kadınlarda depresyon riskinin yüzde 20 oranında azaldığını ortaya çıkardı.

13 Kasım 2011 Pazar

Güzel kadınlar sağlığa zararlı!

 Yapılan bir araştırma, güzel kadınların "sağlığa zararlı" olabileceğini gösterdi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinde yayımlanan araştırma, güzel bir kadınla sadece 5 dakika yalnız kalmanın, erkeklerde vücuttaki stres hormonu kortizol seviyelerini arttırdığını ortaya koydu.

Şeker hastaları kan yerine gözyaşı kullanacak

 Michigan Üniversitesi'nden bilim adamlarının üzerinde çalıştığı bir test sayesinde diyabet hastaları gün içinde parmaktan yapmak zorunda kaldıkları şeker ölçümünde kan, yerine göz yaşlarını kullanabilecek.

Şeker hastaları hemen her gün parmaktan kan vererek, ölçüm aletleriyle evde şeker düzeylerini ölçmek zorunda. Tabii kimi zaman hastalar parmaklarını kanatmak istemedikleri için bu ölçümlerden kaçınabiliyorlar ve gerektiği kadar test yapmıyorlar.

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Bölgesel yağlara nokta atışı

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Bölgesel yağlara nokta atışı: Yağ hücrelerinin kanla beslenmesi engellenerek obez maymunların kilo vermesi sağlandı. ABD'deki Texas Üniversitesi'nin Anderson Kanser...

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

12 Kasım 2011 Cumartesi

Omurga eğriliği ergenlik döneminde ilerliyor

Omurga eğriliği ergenlik döneminde ilerliyor

''Kızım kambur duruyor'' ya da ''Çocuğum tek omzunu düşürerek yürüyor'' diyor ve bunu ergenlik dönemine ilişkin sıkıntılara yoruyorsanız, çocuğunuzda kalıcı hasar bırakabilen omurga eğriliğinin tedavisine geç kalınmasına yol açabilirsiniz.
Doğuştan olabilen omurga eğriliklerinin büyümenin hızlı olduğu ergenlik döneminde ilerlediğini ya da ilk kez bu dönemde ortaya çıktığını belirten uzmanlar, bu dönemde tanı konulan omurga eğriliklerinin cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavi edilebildiğini vurguluyor.

10 Kasım 2011 Perşembe

Bitkisel hayattakiler çevreyi algılıyor

 Bitkisel hayattakiler çevreyi algılıyor

Bitkisel hayattaki bazı hastaların çevrelerinde olup bitenin farkında olduğu belirlendi.
Geçen yıl "New England Journal of Medicine" adlı dergide yayımlanan bir araştırmada biliminsanları, fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme (fMRI) kullanarak bitkisel hayattaki hastalarla iletişim kurmanın ve bu hastalarda bilinç düzeyini saptamanın mümkün olduğunu göstermişti.

9 Kasım 2011 Çarşamba

Uyku hastalığı, iklim değişikliğiyle yayılabilir

Çeçe sineğinin etki alanının iklim değişikliğiyle genişlemesi nedeniyle uyku hastalığının, yüzyılın sonuna kadar milyonlarca kişiyi tehdit edebileceği uyarısında bulunuldu.
ABD'deki Bulaşıcı Hastalıkları Kontrol Merkezi'nden Sean Moore ve ekibi, bilgisayar ortamında, iklimbilimcilerin yüzyılda hava sıcaklığının, karbon salımına bağlı olarak 1,1-5,4 artabileceğine ilişkin iki senaryosuna dayanan bir araştırma yaptı.
Bilimadamları, hastalığın ortalama sıcaklığın 20,7-26,1 olduğunda yayılabileceği sonucuna vardı.
İklim değişikliğinin, Doğu Afrika'nın bazı bölgelerinde parazitin hayatta kalabileceğinden daha sıcak olacağını belirten bilimadamları, bunun aksine Güney Afrika'daki bazı bölgelerin larvaların ''yuvası'' haline gelebileceğini vurguladı.

8 Kasım 2011 Salı

Clinically Oriented Anatomy (5th Edition) Bedava ebook İndir Download

Clinically Oriented Anatomy (5th Edition)



Clinically Oriented Anatomy, Fifth Edition by Keith L. Moore , Arthur F. Dalley

6 Kasım 2011 Pazar

Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Göz rengi değiştirme

Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Göz rengi değiştirme: 20 saniyede göz renginiz değişecek! ABD'de 20 saniyelik bir operasyonla göz rengini değiştiren bir doktor, bu buluşunu ticari hale getirme...

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Spor & Egsersiz & Beden Eğitimi Sportif Hareketler: Kalp sağlığı için yürüyün!

Spor & Egsersiz & Beden Eğitimi Sportif Hareketler: Kalp sağlığı için yürüyün!: Kalp sağlığı için yürüyün! Orta tempoda düzenli yürüyüş yapmak, kalp krizi ve damar hastalıkları riskini azaltıyor. Pamukkale Üniversites...

Vücut geliştirme Aerobic Fitness Pilates

5 Kasım 2011 Cumartesi

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı: Emzirmenin anneye faydası..

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı: Emzirmenin anneye faydası..: ABD'de yapılan bir araştırma, bebeklerini en az 6 ay emziren kadınların ileriki yaşlarda yüksek tansiyon sorunuyla karşılaşma riskinin a...

*******************************Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek SağlığıHamilelik - Tüp Bebek - Doğum-- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

Cinsel Yaşam Cinsellik Cinsel Sorunlar: Cinsel check-up kaç yaşında yapılır?

Cinsel Yaşam Cinsellik Cinsel Sorunlar: Cinsel check-up kaç yaşında yapılır?: Cinsel check-up yaşı erkekte 1 genç kızda 13 Muayeneler zaman geçmeden yapılmalı ve mutlaka takip edilmeli. GENÇ KIZLAR Kızlar ne za...

seksualite,seks,cinsel yaşam,sexual,cinsel hastalıklar

Türkiye'nin Ezber Bozan Sıradışı Haber Gazetesi: Hastanelerde radyasyon tehlikesi

Türkiye'nin Ezber Bozan Sıradışı Haber Gazetesi: Hastanelerde radyasyon tehlikesi: Hastanelerde görev yapan Radyoloji çalışanlarının fazla radyasyona maruz kaldıkları ve bu nedenle gerekli önlemlerin alınması talebiyle Sağ...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

3 Kasım 2011 Perşembe

Bazı Obsesyon ve Kompulsiyon Türleri

Bazı Obsesyon ve Kompulsiyon Türleri

Bulaşma ve temizlik obsesyonları

Bulaşma obsesyonu olan kişiler genellikle mikropların, kirin, idrarın üzerlerine bulaşmasından korkarlarSaatlerce kendilerini veya vücutlarının bir kısmını bir kısmını yıkayarak, kendilerini “ bulaşmadan” korumaya çalışırlarHattakendilerine bir şey bulaştıracağını düşündükleri şeylerden kaçarlar. Çevrelerindeki herşeyin bulaşık veya kirli olduğunu düşünürler. Temizlenmediği kaygısıyla saatlerce ve tekrar tekrar ev temizliği yaparlar.

Obsesif-Kompulsif Bozukluk


Kontrol edilemeyen ama sürekli tekrar edilen mantıksız alışkanlıklar ve huylar Nedir?
Bu psikolojik hastalığa sahip kişiler kontrol edemedikleri ama sürekli tekrar ettikleri alışkanlıklar ve huylar geliştirirler. Çoğu kez bu zararsız ama garip huylar kişinin kafasındaki yoğun karışık duygularını kontrol edebilme ve düzenleme amacı ile başlar. Tekrar eden davranışlar ve düşünceler kişi için büyük bir endişe ve mutsuzluk kaynağı olmaya başladığı zaman ve kişinin normal yaşamını belirgin bir şekilde aksatmaya başladığında hastalık ortaya çıkar. Her ne kadar Obsesif-Kompulsif bozukluğa sahip hastalar sahip oldukları bu düşüncelerin, dürtülerin ve ihtiyaçların hiç bir mantıklı sebebi olmadığını bilseler ve durdurmaya çalışsalar bile kontrolleri olmadığını hissederler.
Yaygın saplantılar aşağıda verilmiştir
  • Bulaşıcı hastalıklar ve mikroplardır, kişi tokalaşmak ile hastalık kapmaktan korkar.
  • Sürekli endişe etmektir, örneğin ocağı açık unutmak, ütüyü üzerinde bırakmak, kapıyı kitlemeyi unutmak gibi.

İşitme kaybı beyindeki algılama hücrelerini öldürüyor

 İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Erkan Karataş, işitme kaybında erken tanının önemine işaret ederek, 4-5 yaşına kadar bir bebeğin işitme kaybı nedeniyle tedavi edilmemesi halinde beyindeki algılama hücrelerinin öleceğini belirtti.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Erkan Karataş, Sağlık Bakanlığı'nın son yıllarda başlattığı ''Yenidoğan İşitme Taramaları''nın çocukların geleceği açısından çok önemli olduğunu vurguladı.
Kulağın beyni uyarmamasıyla beyindeki algılama hücrelerinin 4–5 yıl içinde tümüyle geri dönüşümsüz olarak ölebileceğine dikkati çeken Karataş, bu durumda kulağın sonradan çalışması halinde bile algılamanın mümkün olmayacağını ifade etti.

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Rahmin ters durması kısırlığa neden olmaz (Retrove...

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Rahmin ters durması kısırlığa neden olmaz (Retrove...: Rahmin ters durması kısırlığa neden olmaz (Retrovert uterus) Kadınların yüzde 20’sinde rahim ters durumdadır. Retrovert uterus olarak a...

Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum Hamilelik,Tüp Bebek,Doğum,Gebelik,Annelik

Nedir, Neden, Nasıl, Nerede ?: Güneş yanığında acıya neden olan protein

Nedir, Neden, Nasıl, Nerede ?: Güneş yanığında acıya neden olan protein: Güneş yanığında acıya neden olan protein İngiliz bilim adamları, güneş yanıklarında deride hissedilen acının kaynağını buldu. Sonuçları ...

Nedir, Neden, Nasıl, Nerede, Ne zaman, Hangi

Nedir, Neden, Nasıl, Nerede ?: Kulak neden ağrır ?

Nedir, Neden, Nasıl, Nerede ?: Kulak neden ağrır ?: Kulak ağrısı kulağın kendinden yada başka bölgeden kaynaklanıp kulağa yansıyan ağrılardır. Kulak kaynaklı sebepler, dış kulak, orta kulak...

Nedir, Neden, Nasıl, Nerede, Ne zaman, Hangi

Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Yaşlanmayı durdurdular

Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Yaşlanmayı durdurdular: Yaşlanmayı durdurdular ABD'de bilim adamları, laboratuvar ortamında fareler üzerinde yaptıkları deneylerde yaşlı hücreleri yok ederek kı...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

2 Kasım 2011 Çarşamba

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı: Hamilelikte Stres bağımlılığı tetikliyor

Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek Sağlığı: Hamilelikte Stres bağımlılığı tetikliyor: Hamilelikte yaşanan stres, doğan çocuğun ileride uyuşturucu ve alkol bağımlılığına daha yatkın olmasına sebep olabiliyor. Portekiz'in Bra...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

31 Ekim 2011 Pazartesi

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Gripten koruyan besinler

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Gripten koruyan besinler: Mevsim geçişlerinin yaşandığı dönemlerde soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların görülme sıklığı artıyor. Uzmanlara göre ise bu h...

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

27 Ekim 2011 Perşembe

Kemik iliği naklinde dünya standartlarını yakaladık

Sağlık Dönüşüm Programı'nın olumlu yansımalarından biri de kemik iliği naklilerinde yaşandı. Türkiye'de kemik iliği nakil sayısının, 5 yılda 10 katına çıktığı bildirildi.


Sağlık Bakanlığı Kemik İliği Nakli Bilimsel Danışma Kurulu Başkanı ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman İlhan, beraberinde Sağlık Bakanlığı Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Halil Yılmaz Sur ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Ferhanoğlu ile birlikte geldiği Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde oluşturulan kemik iliği nakil merkezinde incelemelerde bulundu.

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Tüp bebek tedavisinde kanser tehlikesi

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Tüp bebek tedavisinde kanser tehlikesi: Tüp bebek tedavisinde kanser tehlikesi Doğurganlık tedavisi gören kadınlarda yumurtalık tümörüne rastlanma oranının daha yüksek olduğunu s...

Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum Hamilelik,Tüp Bebek,Doğum,Gebelik,Annelik

26 Ekim 2011 Çarşamba

Medicine Demystified - Sağlık Ansiklopedisi VCD Seti 1. Bölüm - 24 VCD Türkçe Dublaj

Her ders 10-20 dakikalık divx’lerden oluşmaktadır.


Her eve lazım bir başucu eseridir. İçlerindeki tüm divx’ler Türkçe dublajlıdır. İlköğretim ve Lisede sağlık ve fen eğitimi içeren tüm derslerde kullanılabilecek niteliktedir. Divx formatlı olduğu için tüm DVD oynatıcılarda çalışır
1. Bölüm (17 part 1.60 gb)

Yaşam Enerji: Sihirli İğneler Ve Akupunktur...

Yaşam Enerji: Sihirli İğneler Ve Akupunktur...: Akapunkturun en çok sigarayı bırakmada ve zayıflamada yaygın bir şekilde kullanıldığı düşünülür. Aslında çok daha yaygın bir kullanım al...

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Rahim (Dölyatağı) Nedir

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Rahim (Dölyatağı) Nedir: Rahim (Dölyatağı) Nedir Rahim (dölyatağı) nedir? Dölyatağı veya rahim, pelvisin ortasında bulunan armut biçiminde adaleli bir organdır...

Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum Hamilelik,Tüp Bebek,Doğum,Gebelik,Annelik

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Fallop Tüpleri Nedir

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Fallop Tüpleri Nedir: Fallop tüpleri nedir? Rahmin üst son sınırlarından pelvisin her iki tarafına 7,5 ila 10 santim yükselen içleri boş tüp biçiminde iki yapıd...

Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum Hamilelik,Tüp Bebek,Doğum,Gebelik,Annelik

24 Ekim 2011 Pazartesi

Bilgisayar bağımlılığı nasıl tedavi edilir?

Gelişen teknoloji büyük kolaylıklar sağlarken sağlığı da olumsuz etkiliyor.

Özellikle gençleri ve çocukları etkisi altına alan bilgisayar oyunları, algılama bozukluğundan öğrenme güçlüğüne, denge sorunlarından sosyal bozukluğa kadar birçok rahatsızlığa davetiye çıkarıyor.

Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, bilgisayar oyunlarında hızla akan oyun karelerinin kişiyi hızlı düşünme ve hızlı hareket etmeye sevk ettiğini, saatlerce oynanan oyun sebebiyle beynin oyundaki hıza programlandığını dile getiriyor. Beynin yapısı itibariyle aynı anda birçok şeyi değerlendirdiğini belirten Dr. Yavuz, oyun temposuna alışan beynin herhangi bir konuyu derinliğine analiz edemediğini, bir diğer deyişle bir konu ya da nesneye yoğunlaşamayıp konu üzerinde yüzeysel geçişler yaptığını vurguluyor.
Bu durumun özellikle bilgisayar oyunu bağımlısı öğrencileri olumsuz etkilediğini belirten Dr. Yavuz, beyni oyun temposuna alışan öğrencilerin derslerine yoğunlaşamadığını ve başarısız olduklarını belirtiyor. Yavuz, oyun bağımlılığı nedeniyle oluşan dikkat dağınıklığı ve oyundaki hızdan kaynaklanan hiperaktiviteyle birlikte öğrencinin her şeyden sıkılır hale gelebileceğini kaydediyor.

Göz tedavisinde ‘uyku lensi’ devri!

Ortokeratoloji yöntemi, Türkiye’de de yaygınlaşmaya başladı.

Gözlük, kontakt lens ve lazer tedavilerine alternatif olarak dünyada uygulanmaya başlanan ve “uyku lensi” adıyla bilinen ortokeratoloji yöntemi, Türkiye’de de yaygınlaşmaya başladı.

Alerjinin vücuda faydası var mı?

Alerjik bünyeli insanlarda beyin tümörü oluşma riskinin daha düşük olduğu belirlendi.

İngiliz ve Amerikalı bilim adamlarının ortaklaşa yaptığı araştırmanın sonuçları Journal of the National Cancer Institute`da yayımlandı.

Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Alzheimer hastaları için GPS'li ayakkabı!

Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Alzheimer hastaları için GPS'li ayakkabı!: Alzheimer hastaları için geliştirilen GPS'li ayakkabılar ABD'de piyasaya sürülecek. ABD'de Alzheimer hastaları için geliştirilen GPS'li ay...

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Beyin tümörü alerji ilişkisi keşfedildi

Beyin tümörü alerji ilişkisi keşfedildi

İngiliz ve Amerikalı bilim adamlarının ortaklaşa yaptığı araştırmada, alerjik bünyeli insanlarda beyin tümörü oluşma riskinin daha düşük olduğu ortaya çıktı.

Sonuçları Journal of the National Cancer Institute'da yayımlanan araştırmada,immünglobulin E (IgE) seviyesi hafif yüksek olanlarda beyin tümörü görülmesi ihtimalinin, bu değeri normal veya çok yüksek olanlara oranla daha düşük olduğu görüldü. IgE birçok alerjide rol oynayan bir antikor.

23 Ekim 2011 Pazar

Kolostomi Nedir, Kolostomi Ameliyatı

Kolostomi Nedir, Kolostomi Ameliyatı

Barsaklar normal işlevlerinin tekrar başlamasına olanak verecek biçimde birleştirilemezse, cerrah, dışkının beden dışındaki yapay bir torbaya boşaltılmasını sağlayacak biçimde karın duvarına kalıcı bir ağızlaştırma yapar. Yapılan işleme, eğer ağızlaştırma kolona yapıl*dıysa kolostomi, ince barsağa yapıldıysa ileostomi adı verilir.

Çocuk cerrahisi hemşireliği

Yenidoğanın transportu ve ameliyat öncesi ha*zırlık

Erişkine kıyasla çok önemli bir konu olup, usulüne uygun yapılmadığı takdirde prognozu kö*tü yönde etkiler ve mortalite yükselir. Ameliyat ol*ması gereken bir bebek, çocuk cerrahisi servisine ve oradan da ameliyathaneye tercihan bir transport kuvözü içinde ısı kaybı minumum olacak şekilde götürülmelidir. Respiratuar problemi olan bebek*ler için her an entübe edilme durumunda gerekli malzeme hazır olmalıdır. Ambu ve oksijen her an gerekebilir.

Çocuk Cerrahisi ve Ders Notları

Çocuk Cerrahisi ve Ders Notları

Çocuklar ve özellikle yenidoğanlar, erişkinlere kıyasla, anatomik ve fizyolojik bakımdan önemli farklılıklar gösterirler. Bu farklılıklar nedeniyle ço*cukların ve yenidoğanlarm hastalıkları, cerrahi so*runları ve tedavileri farklı bir yaklaşımla ele alınır. Bu bölümde, çocukların cerrahi sorunlarından olan gastrointestinal sistem, inguinal bölge, karın duvarı ile ilgili hastalıklarına ve çocukluk çağı tümörlerine kısaca değinilerek preoperatif, operatif ve postopera-tif yaklaşımlar özetlenecektir. Bu bölümde yer alma*yan çocukluk çağının diğer sistemlerle ilgili cerrahi hastalıklarına ise diğer bölümlerde yer verilmiştir.

Yenidoğanın Özellikleri

Yenidoğan bir bebeğin erişkinden farkı sadece küçük olması değildir. Çok daha önemli özellikleri vardır. Herşeyden önce, metabolik ve fizyolojik ak-tivitelerdeki hız bebeklerde çok daha süratlidir. Enerji gereksinimi daha fazladır. Farklı

NLS (Non Lineer System) artık Türkiye’de

Rus fizikçilerin, kozmonotların sağlıklarıyla ilgili yaptıkları araştırmalar sonucunda geliştirilen ve dünyanın 34 ülkesinde kullanılan NLS (Non Lineer System) artık Türkiye’de.

Cihaz, genetik yapınıza kadar inerek kalıtsal hastalıklarınızı ortaya çıkarıp size reçete sunmakla kalmıyor, gelecekte karşılaşabileceğiniz hastalıkların listesini de vererek dikkati sağlığınıza çekiyor.

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Her yıl 500 bin kadın bu hastalığa yakalanıyor

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Her yıl 500 bin kadın bu hastalığa yakalanıyor: Her yıl 500 bin kadın bu hastalığa yakalanıyor Rahim ağzı kanseriyle ilgili dünyada yılda en az 500 bin vaka tespiti yapıldığı, bunların d...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Atlanan öğün 'obez' yapıyor

Mevlana Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Beslenme Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akman, obezler üzerinde yapılan pek çok çalışmada özellikle kahvaltı öğününün atlandığının belirlendiğini, öğün atlamanın özelikle bir sonraki öğünde aşırı enerji alımını tetiklediğini bildirdi.
Mevlana Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Beslenme Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akman, şişmanlığın, bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranın aşırı artması sonucu boya göre ağırlığın arzu edilen düzeyin üzerine çıkması olduğunu söyledi.

21 Ekim 2011 Cuma

Medicine Demystified Sağlık Ansiklopedisi VCD Seti (Full) - TÜRKÇE

Medicine Demystified Sağlık Ansiklopedisi VCD Seti (Full) - TÜRKÇE



Her ders 10-20 dakikalık divx’lerden oluşmaktadır.


Her eve lazım bir başucu eseridir. İçlerindeki tüm divx’ler Türkçe dublajlıdır. İlköğretim ve Lisede sağlık ve fen eğitimi içeren tüm derslerde kullanılabilecek niteliktedir. Divx formatlı olduğu için tüm DVD oynatıcılarda çalışır

Üreme Fizyojojisi ve Kısırlık

Üreme Fizyojojisi ve Kısırlık


Kısırlık tanısı için yapılan tetkikler ve muayeneler adım adım uygulanır ve uzun zaman alabilir. Bu zamar doktorun problemi iyi anlamasına ve en etkili tedaviye karar vermesine yardım eder. Araştırmalar sonucu bir ve�ya birden fazla kısırlık nedeni bulunabileceği gibi çiftlerin yaklaşık %15'inde kısırlığın nedeni saptanamaz.

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Kısırlık tedavisinde Polikistik Over ve Polikistik...

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Kısırlık tedavisinde Polikistik Over ve Polikistik...: Kısırlık tedavisinde Polikistik Over ve Polikistik Over Sendromu Polikistik over (PCO) 'li kadınlarda yumurtalıklar ultrasonografide öz...

Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum Hamilelik,Tüp Bebek,Doğum,Gebelik,Annelik

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Kısırlık Tedavi Yöntemleri, Bayanlarda Kısırlık Te...

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Kısırlık Tedavi Yöntemleri, Bayanlarda Kısırlık Te...: Kısırlık Tedavi Yöntemleri, Bayanlarda Kısırlık Tedavisi Prolaktin Tedavisi Prolaktin Hormonu Tedavisi, Son yıllarda üstünde en çok du...

Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum Hamilelik,Tüp Bebek,Doğum,Gebelik,Annelik

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Rahimden Kaynaklanan Kısırlık Nedenleri ve Tedavis...

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Rahimden Kaynaklanan Kısırlık Nedenleri ve Tedavis...: Rahim ağzına ait kısırlık nedenlerinin tedavisi Burada bozukluk bizzat rahim ağzına ait olabileceği gibi, rahim ağzı salgısına da ait ol...

Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum Hamilelik,Tüp Bebek,Doğum,Gebelik,Annelik

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Kadın ve Erkekte İnfertilite

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Kadın ve Erkekte İnfertilite: İnfertilite ( kısırlık ) Nedir? Çiftlerin 1-1,5 yıllık süre içerisinde çocuk istemeleri ve korunma yöntemi kullanmamalarına rağmen geb...

Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum Hamilelik,Tüp Bebek,Doğum,Gebelik,Annelik

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Yardımla Üreme Yöntemleri, Tüp Bebek Gebelik İnse...

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Yardımla Üreme Yöntemleri, Tüp Bebek Gebelik İnse...: Tüp Bebek Nedir Yardımla Üreme Yöntemleri, Tüp Bebek Gebelik İnseminasyon (Aşılama), IVF, Mikroenjeksiyon "Yardımla Üreme Teknikleri...

Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum Hamilelik,Tüp Bebek,Doğum,Gebelik,Annelik

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Tasarım bebeklerin şafağında mıyız?

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Tasarım bebeklerin şafağında mıyız?: İngiliz bilim adamları, "tasarım bebekler" çağının öncüsü olan bir çalışmaya imza atarak, kalıtsal hastalıklardan arındırılmış, üç ebev...

*******************************Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek SağlığıHamilelik - Tüp Bebek - Doğum-- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

Varikosel : Nedenleri, belirtileri, tanısı ve tedavisi ...

VARİKOSEL



Skrotum (torba)içinde pleksus pampiniformis denilen pis kanı toplayıp testislerden uzaklaştıran toplar damarların genişlemesi ve kıvrımlarının artması ve içerisinde kan birikmesidir.
Genellikle ergenlikten sonra ortaya çıkmaktadır. %98 sol tarafta olur.%2 ise sağda veya her iki tarafta görülür.

Varikosel kısırlığa sebebiyet vermesinden dolayı önemli bir hastalıktır. Hastalar ağrıları olmadığı için varikoseli önemsemezler ve bu sebepten doktora müracaat etmezler . Ancak varikosel testisteki sperm üreten hücreleri bozacağı ve kısırlığa sebep olacağı için tedavi edilmelidir.
Varikosel 20 li yaşlarda cok fazla görülür . Hiç belirti vermeyen varikosellerde vardır. Bu oran toplumda %20-25 dir.

Varikosel genellikle sol tarafta görülür. Bunun nedenleri;

Yaşam Enerji: Bel soğukluğu ve Bel soğukluğu İçin Şifalı Bitkile...

Yaşam Enerji: Bel soğukluğu ve Bel soğukluğu İçin Şifalı Bitkile...: Bel soğukluğu belsoğukluğu Tıp dilinde gonore denilen bir çeşit zührevi hastalıktır. Cinsi münasebetle bulaşır. İdrar yollarında acıma,...

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Tüp Bebek Uygulamalarında Yeni Bir Yöntem : Piezo ...

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Tüp Bebek Uygulamalarında Yeni Bir Yöntem : Piezo ...: Kısırlık tedavilerinde bazı hasta grupları, uygulanan klasik tüp bebek – mikroenjeksiyon yöntemlerinden fayda göremeyebilirler. Örneğin to...

Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum Hamilelik,Tüp Bebek,Doğum,Gebelik,Annelik

Küretaj Ve Biopsi (kürtaj)

Küretaj Ve Biopsi
Gebelik sonlandırma dışında kürtaj işlemi çoğu kez düzensiz kanamalarda özellikle menopoz öncesi veya menopoz döneminde kanamanın sebebini araştırmak için tanı amaçlı kullanılabildiği gibi fazla olan kanamayı durdurmak için tedavi amaçlı da kullanılabilinir. Ayrıca rahim ağzı kanserinin tanısında, kısırlıkta rahim içi yapıyı değerlendirmek için de yapılmaktadır. İstenmeyen bir gebeliği sonlandırma için yapılan kürtaj işlemi dışında aşağıdaki küretaj yöntemleri de vardır;
Probe Küretaj (PC), endometrial biopsi

Kürtaj, Endoservikal Küretaj Biopsi

Kürtaj, Endoservikal Küretaj Biopsi


Kürtaj, küçük bir müdahale ile rahim içinden doku almak anlamına gelir. Kürtaj kelimesi rahim içinden biopsi almak işlemi için kullanıldığı gibi genellikle rahim içindeki gebeliğin özel bir yöntemle sonlandırılması amacıyla da kullanılmaktadır. Toplumda kürtaj işlemi veya tıbbi tahliye için “kürtaş” , “gebelik sonlandırma” , “küretaj” , “çocuk aldırma” , “gebelik sonlandırma” , “bebek aldırma” , “parça aldırma” tabirleri de sıklıkla kullanılmaktadır. Kürtaj işlemi gebelik sonlandırma dışında tanı amaçlı biopsi veya tedavi amaçlı bir işlem olarak da uygulanır. Tıp dilinde D&C (dilatasyon ve küretaj) olarak ifade edilir. Tanı ve tedavi için yapılan kürtaj işlemleri, full küretaj (FC), endoservikal küretaj (EEC), endometriyal biopsi, pipelle biopsi ve endometrial daiting’ tir.

Enürezis (Gece Islatması,Alt Islatma)

Enürezis (Gece Islatması,Alt Islatma)


Çocukluk çağının en sık görülen sorunlarından biri olan enürezis zeka yaşı ile uyumlu olmayan gece ve / veya gündüz istem dışı işemedir. Çocuklar genellikle 3- 5 yaşları arasında idrarını gece gündüz kontrol edebilecek olgunluğa erişirler.Bu nedenle bu durumun beş yaşına kadar görülmesi normal olarak kabul edilmektedir. Zekası normal olan bir çocukta beş yaşından sonra en az peş peşe üç ay boyunca haftada en az iki kez gece veya gündüz ıslatması normal dışı olarak değerlendirilmektedir.

Enurezis Nocturna İstemdışı olan idrar çıkışı

Enurezis Nocturna İstemdışı olan idrar çıkışına enurezis denmektedir. Bu durum daha çok gece uyku esnasında oluştuğundan enurezis nocturna adını almaktadır. Ancak bu durumdaki çocuklarda teşhisin konulabilmesi için gereken yaş alt sınırı 5'tir.

Menepoz Nedir? Belirtileri,Sorunları Yapılması Gerekenler



Menopoz kadınlarda adet kanamalarının kesilmesidir. Batı toplumlarından elde edilen verilere göre ortalama menopoz yaşı 51,5 olup son 100 yıl içinde değişmemiştir. Menopozun 40 yaşından önce olmasına prematür menopoz, 45 yaşından önce olmasına ise erken menopoz adı verilir. Özellikle annenin menopoz yaşı ile kız çocuğun menopoz yaşı arasında yakın bir ilişki vardır. Annesi erken menopoza giren kadınlarda erken menopoz riski daha fazladır.

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Kime aşılama, kime tüp bebek?

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Kime aşılama, kime tüp bebek?: Kime aşılama, kime tüp bebek? Kısırlık denince akla gelen ilk tedavi yöntemi tüp bebek oluyor. Devreye giren bir başka seçenek ise aşıl...

*******************************Bebek Bakımı - Bebek Beslenmesi - Bebek SağlığıHamilelik - Tüp Bebek - Doğum-- Çocuk Eğitimi çocuk gelisimi, Çocuk Psikolojisi

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Kısırlıkta tüp bebek ilk ve tek seçenek olabilir

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Kısırlıkta tüp bebek ilk ve tek seçenek olabilir: "Kısırlıkta tüp bebek ilk ve tek seçenek olabilir" Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik Kongresinde, kısırlık sorunu ve Türkiye'de tüp bebek ...

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Kısırlıkta tüp bebek ilk ve tek seçenek olabilir

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Kısırlıkta tüp bebek ilk ve tek seçenek olabilir: "Kısırlıkta tüp bebek ilk ve tek seçenek olabilir" Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik Kongresinde, kısırlık sorunu ve Türkiye'de tüp bebek ...

Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum Hamilelik,Tüp Bebek,Doğum,Gebelik,Annelik

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Üreme sağlığında doğru bilinen 10 yanlış

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Üreme sağlığında doğru bilinen 10 yanlış: Doğum kontrol hapları kısırlığa yol açar, kanser hastaları çocuk sahibi olamazlar, istenilen her yaşta anne olunabilir... Üreme sağlığı hak...

Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum Hamilelik,Tüp Bebek,Doğum,Gebelik,Annelik

Mikroenjeksiyon (ICSI) nedir, kimlere uygulanır?

Mikroenjeksiyon (ICSI) nedir, kimlere uygulanır?

Erkek kısırlığında bir devrim sayılan mikroenjeksiyonla sperm sayısı ve hareketliliği az olan veya spermlerinde şekil bozukluğu olan erkeklerde çocuk sahibi olabiliyor.
Yardımcı üreme uygulamalarında, sperm hücrelerinin herhangi bir nedenle kadın yumurtasına erişemediği veya yumurta zarını aşamadığı erkek kısırlığı durumlarında, yeni bir tüp bebek yöntemi olan mikroenjeksiyon tekniği kullanılıyor.

Kısırlık Teşhisinde Post Koital Test

Kısırlık Teşhisinde Post Koital Test

Sayısız kısırlık nedenlerinden biri de kadının rahim ağzında oluşan salgının erkeğin spermine hareket kabiliyeti sağlayamadığı durumdur. Buna servikal faktör denir ve durumu değerlendirmek için Post Koital Test (PCT) yapılır.
Rahim ağzında oluşan salgı ile sperm arasındaki ilişkinin uygunsuz olması bir kısırlık nedendir. Normalde rahim ağzı (serviks) salgısı spermlerin rahim içerisine ilerlemesi için uygun bir ortam hazırlar. Bu ortamın bozuk olduğu durumlarda spermler hareket kabiliyetlerini ve bazen canlılıklarını yitirebilirler. Buna servikal faktör adı verilir. Servikal faktörü değerlendirmek için de Post Koital Test (PCT) yapılır.

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Kısırlık - İnfertilite nedir, nedenleri nelerdir ?...

Tüp Bebek - Tüp Bebek ve Üreme Genetiği: Kısırlık - İnfertilite nedir, nedenleri nelerdir ?...: Kısırlık - İnfertilite nedir, nedenleri nelerdir ? İnfertilite, yani istenildiği halde çocuk sahibi olamama pek çok toplumda önemli bir s...

Hamilelik - Tüp Bebek - Doğum Hamilelik,Tüp Bebek,Doğum,Gebelik,Annelik

Erkekte Kısırlık Tedavisinde Cerrahi Sperm Arama TESA, TESE

Erkekte Kısırlık Tedavisinde Cerrahi Sperm Arama TESA, TESE

Erkek kısırlığında mikroenjeksiyonun keşfinden sonra en önemli gelişme menisinde hiç sperm bulunmayan erkeklerde uygulanan cerrahi girişimdir. Bu yöntem sayesinde umutsuz vaka olarak görülen pek çok erkek çocuk sahibi olabildi.
Üremeye yardımcı tedaviler arasında tüp bebekten sonraki en önemli gelişme mikroenjeksiyondur. İlk mikroenjeksiyonun ve bu işlemin ardından doğan bebeğin dünyaya gelmesinden birkaç yıl sonra devrim yaratan cerrahi sperm arama işlemi kullanılmaya başlandı. Menisinde hiç sperm olmayan bir erkeğin testislerinden ameliyatla sperm bulunması, bu spermle

Erkekte kısırlık nedeni Varikosel Nedir?

Erkekte kısırlık nedeni Varikosel Nedir?

Eşlerini gebe bırakamayan erkeklerde en sık rastlanan anormalliklerin başında varikosel gelir. Testislerden kirli kanı taşıyan damar sistemindeki genişlemelere, Pampiniform pleksus yani varikosel adı verilir.

Varikosel ile kısırlık arasındaki ilişkiyi birçok değişik açıdan incelemekte yarar var.
Varikosel gözle görülebilir, elle hissedilebilir veya Doppler ultrason incelemesi ile saptanabilir. Doppler ultrason ile saptandığında subklinik varikosel adı verilir. Mağdur olan erkeklerde kısırlık dışında en belirgin yakınma kronik kasık ağrısı ve baskı hissidir. Bugün için sadece gözle görülen veya elle hissedilen varikoselin önemli olduğu kabul edilir.

Myomektomi (Myom) Nedir?

 Myomektomi (Myom) Nedir?

Uterusun kas hücrelerinden köken alan iyi huylu tümörler myom olarak adlandırılır. Myomlar kadın üreme sisteminde en sık karşılaşılan tümörlerdir.
Her 4-5 kadından birisinde büyük ya da küçük bir myom bulunmaktadır. Myomlar genelde herhangi bir belirti vermezler ve rutin incelemelerde saptanırlar ve bu nedenle tedavi edilmeleri de gerekmez. Düzenli kontroller ile büyüklük ve durumlarının takip edilmesi genelde yeterli olur. Bu kitleler menopoz sonrasında durgun bir döneme girerler ve artik büyümezler, tam tersine